avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata cheltuieli de judecata

Buna ziua!

In conditiile in care, s-a emis o sentinta in urma cu exact un an (noiembrie 2009) intr-un proces intentat de catre mine, pentru majorare intretinere copii, proces castigat de catre mine, iar tatal copiilor a respectat plata pensiei, lunar, insa nu a achitat cheltuielile de judecata (suma cu o vechime de un an) aferente acestui proces, desi este mentionat in sentinta, as dori sa intreb:

Care sunt demersurile pentru recuperarea sumei, reprezentand cheltuieli de judecata?
Trebuie sa ma adresez in instanta sau doar unui executor judecatoresc?
Ce taxe trebuie sa platesc si unde pentru aceste demersuri?
Exista un termen de subscriere, motiv pentru care nu as mai putea recupera cheltuielile de judecata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:27, 1 Decembrie 2010
Investiti hotararea instantei cu formula executorie si contactati executor care va desfasura procedura executarii silite
termen de prescriptie 3 ani, pt executare.
taxe legalizare si investire pt. sentinta 6lei+0,3 bani
Va multumesc pentru raspunsuri!
~ Conținut șters la cerere ~
Nu aveti motiv sa va adresati instantei.
Pentru recuperarea cheltuielilor de judecata, este necesar sa investiti cu formula executorie sentinta instantei si sa o puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
Suma datorata se prescrie in termenul general de prescriptie de 3 ani.care incepe sa curga de la data nasterii dreptului de a cere executarea silita.
Toate cheltuieilile efectuate de catre dvs. cu executarea silita,le veti recupera de la debitor odata cu recuperarea sumei ce reprezinta cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri tutzax@yahoo.com tutzax@yahoo.com buna ziua, am castigat un proces in instanta si am facut demersuri pentru a recupera cheltuielile de judecata, a trecut termenul in care trebiua sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita petru.jitaru petru.jitaru am 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care prin care trebuie sa primesc cheltuieli de judecata. cum pot intra in posesia lor si in cat ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.poate cineva sa -mi spuna cum sa procedez ca sa pot recupera cheltuielile de judecata in urma unei hotarari definitive si neatacate in termen. (vezi toată discuția)