avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare cheltuieli de judecata

Buna seara.poate cineva sa -mi spuna cum sa procedez ca sa pot recupera cheltuielile de judecata in urma unei hotarari definitive si neatacate in termen.
Cel mai recent răspuns: ContSters83761 , utilizator 08:46, 2 Aprilie 2009
Daca cheltuielile de judecata sunt cuprinse in dispozitivul hotararii legalizati hotararea, investiti-o cu formula executorie si mergeti apoi la un executor judecatoresc pentru a-o pune in executare silita
Daca ati castigat procesul, iar in hotarare se precizeaza ca cealalta parte va datoreaza cheltuieli de judecata, atunci trebuie sa solicitati investirea hotararii cu formula executorie si apoi sa notificati cealalta parte sa achite suma datorata; in situatia unui refuz, puteti apoi sa va dresati unui executor judecatoresc pentru recuperarea cheltuielilor.

Pentru a se trece pe hotarare mentiunea "definitiva si irevocabila" si pentru investirea acesteia cu formula executorie, procedati astfel: faceti o copie la hotarare, achitati la Trezorerie o taxa de timbru de 6 lei, cumparati de la posta si un timbru judiciar de 0,3 lei sau mai mare, si mergeti la registratura instantei care a pronuntat hotararea, unde veti completa o cerere si veti depune cele mai sus precizate; se va fixa un termen la care sa va prezentati pentru a ridica hotararea investita.
adita_auto a scris:

Buna seara.poate cineva sa -mi spuna cum sa procedez ca sa pot recupera cheltuielile de judecata in urma unei hotarari definitive si neatacate in termen.


ii puteti recupera numai daca ati cerut banii in instanta.
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva ,dar nu irevocabila ramonel78 ramonel78 Am primit hotarare cu recurs in 15 zile ,recurs care nu s-a produs din nici o parte .as dori sa stiu daca acesta hotarare devine definitiva si irevocabila de ... (vezi toată discuția)
Divort ganya ganya divortul s-a pronuntat in favoarea mea,si s-a hotarat sa primesc cheltuieli de judecata pe care insa nu le-am primit si au trecut sase luni de atunci.cum ... (vezi toată discuția)
Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)