avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

divortul s-a pronuntat in favoarea mea,si s-a hotarat sa primesc cheltuieli de judecata pe care insa nu le-am primit si au trecut sase luni de atunci.cum procedez? mutumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:24, 28 Noiembrie 2011
Solicitati investirea hotararii cu formula executorie si apoi solicitati unui executor judecatoresc punerea hotararii in executare, adica recuperarea sumei de bani pe calea executarii silite.
mergeti la un executor judecatoresc cu decizia de divort, definitiva si irevocabila. acolo veti formula o cerere iar executorul va depune in numele dvs cerere in instanta. odata ce instanta a aprobat executarea, executorul va lua legatura cu datornicul si va incerca sa obtina banii. daca nu reuseste, ii va face poprire pe salariu din care se va retine putin cate putin pana va va achita datoria.
Solicitati instantei legalizarea si investirea cu formula executorie a hotararii si ulterior procedati la executarea silita prin intermediul unui executor judecatoresc.
Pentru legalizare si investire avesti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei pentru legalizare,
-taxa de timbru de 4.00 lei pentru investire,
-timbru jud. de 0, 30 lei,
-hotararea a carei legalizare si investire se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez kywy kywy ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata? (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca blareanabel blareanabel Buna seara! va rog sa imi spuneti cate copii legalizate de pe o hotarare judecatoreasca aflata la dosar se pot elibera de la arhiva instantei??Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Legalizare cercetasa cercetasa o sentinta definitiva trebuie legalizata pentru a putea cere despagubirile morale si materiale de la inculpat? (vezi toată discuția)