buna ziua,
am castigat un proces in instanta si am facut demersuri pentru a recupera cheltuielile de judecata, a trecut termenul in care trebiua sa primesc suma de bani stabilita in instanta , dar am mai asteptat o saptamana fata de termenul stabilit si nu am primit nimic.
Intrebarea mea este - ce as putea face in acest caz?
va adresati instantei de fond cu o cerere de investire cu formula executorie a hotararii si apoi apelati la un executor judecatoresc pentru executarea silita.
trebuie sa investiti hotararea cu formula executorie, facand o cerere la judecatorie sa obtineti astfel titlul executoriu cu care treb sa mergeti la un executor judecatoresc, sa o puneti in executare
Obtineti o copie de pe sentinta cu mentiunea definitiva si irevocabila si investita cu formula executorie.
Prezentati sentinta astfel obtinuta unui executor judecatoresc pentru a efectua demersurile necesare in vederea obtinerii pe aceasta cale a sumelor respective.
Prealabil, puteti solicita executorului sa formuleze numai o notificare debitorului pentru a ii aduce la cunostinta debitul si termenul de plata.
Asta pentru a mai reduce cheltuielile de executare.