avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Investirea cu formula executorie a Deciziei cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Investirea cu formula executorie a Deciziei cu mentiunea irevocabila

In urma unei sentinte irevocabile de la Curtea de Apel, am obtinut din partea Tribunalului Bucuresti legalizarea si investirea cu formula executorie a Deciziei cu mentiunea irevocabila,

Prin acest act de investire cu formula executorie, institutia care a pierdut prin decizie revocabila este obligata ca imediat ce ia cunostinta de investire sa plateasca intimatei sumele datorate ?

Poate sa amane, cat timp, pe ce motiv ?

In cazul nerespectarii actului de investire cu formula executorie, care ar fi urmatorul pas din partea mea pentru a obtine cat mai grabnic sumele pe care institutia mi le datoreaza ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: OlDumitra , utilizator 10:45, 24 Mai 2012
va poate plati de buna voie sau prin executare silita. va duceti cu o copie dupa titlu executoriu si o cerere la acea institutie, sau ii faceti o notificare si ii dati un termen sau va prezentati cu titlul executoriu la un executor judecatoresc si el stie sa sa faca.
Depuneti sentintya la institutia care va datoreaza sumele cu o cerere in care solicitati punerea de indata in executare a acelei hotarari judecatoresti. Nu depouneti formularul investit cu formula executorie. Daca debitorul nu se conformeaza va adresati unui executor judecatoresc unde veti depune titlul executoriu si se va infiinta poprire in cont . Procedura dureaza.
Multumesc mult pentru raspunsurile competente. Bun, ma voi adresa unui executor judecatoresc.
Dar, as vrea sa stiu si eu de ce nu s-ar supune institutia daca i se blocheaza conturile ?
Ii va conveni sa stea cu conturile blocate ?

Asadar, daca se va infiinta poprire pe cont, de ce aceasta procedura dureaza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu simona35 simona35 Pot investi cu formula executorie o decizie penala data in apel, recursul fiind respins? Sau trebuie sa investesc decizia data pe fond? Care ar fi procedura? (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.Am castigat procesul cu firma care imi datora 3132lei as dori sa stiu daca o execut acum cat dureaza ,care este costul executari,si dobanda ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mara123 mara123 Buna ziua, Sunt divortata, am un copil si inca nu am primit pensie alimentara. As vrea sa stiu, in urma hotatarii de divort, se face poprire pe salariu, sau ... (vezi toată discuția)