avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care prin care trebuie sa primesc cheltuieli de judecata. cum pot intra in posesia lor si in cat timp de la pronuntarea lor?
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 15:06, 5 Ianuarie 2010
Pai daca nu le aveti, de unde stiti ca sunt definitive si irevocabile??
Mergeti la arhiva instantei si solicitati sa va fie eliberate hotararile cu aceasta mentiune(ca sunt definitive si irevocabilie) dupa care mergeti la un executor judecatoresc, pentru a fi puse in executare. In acest fel, va veti recupera cheltuielile de judecata.( daca instanta a dispus asta prin hotarare).
petru.jitaru a scris:

am 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care prin care trebuie sa primesc cheltuieli de judecata. cum pot intra in posesia lor si in cat timp de la pronuntarea lor?


Termenul de prescriptie pentru a cere executarea silita este de 3 ani . Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
multumesc pt raspuns
era vorba de cheltuieli de judecata. am fost la un executor judecatoresc dar i-mi cere originalul de la sentinta civila pe care nu o am... fiind la oficiul de cadastru si copia conform cu originalul spune ca nu e valabila
Puteti obtine alta sentinta de la instanta care a pronuntat-o. Solicitati o copie, o redactati si apoi solicitati investirea acesteia cu taxele aferente.

Alte discuții în legătură

Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie drept de a cere executare silita nucut nucut Buna ziua, O intrebare referitoare la prescrierea dreptului de a cere executarea silita: In cazul unui proces cu judecata pe fond si recurs de cand incepe ... (vezi toată discuția)
Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)