avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie drept de a cere executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie drept de a cere executare silita

Buna ziua,
O intrebare referitoare la prescrierea dreptului de a cere executarea silita:
In cazul unui proces cu judecata pe fond si recurs de cand incepe sa curga termenul de prescriptiei a hotararii judecatoresti - de la pronuntarea pe fond sau dupa pronuntarea din recurs.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: nucut , utilizator 16:49, 7 Martie 2011
de la pronuntarea in recurs.dar problema este mai nuantata in ce privesc reglementarile in drept comercial.
termenul de prescriptie este de 3 ani de la comunicarea hotararii(sau in unele cazuri de la pronuntare)
Cand hotararea judecatoreasca ramane irevocabila si partea interesata o va investi cu formula executorie si va solicita executorului judecatoresc sa puna in executare acea hotarare. Din momentul cand instanta de executare incuviinteaza executarea silita si executorul judecatoresc trece la executure se prezuma inceperea termenului de prescriptie.
Va multumesc pentru lamuririle Dvs., Hotararea a fost investita cu formula executorie dupa hotararea data in prima instanta, tot dupa recurs se socoteste termenul de prescriptie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare hotarare definitiva niccu niccu Buna seara, Exista o hotarare definitiva si irevocabila a instantei de recurs pentru plata drepturilor salariale. Hotararea de fond stipuleaza plata indexata ... (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)
Momentul de la care se incepe sa curga prescriptia dreptului de a cere executarea silita motabe motabe Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de o situatie. Am mai incercat sa-i gasesc dezlegare dar nu am reusit. Este vorba de o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)