avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate mare gosco

Activitate mare gosco

Dacă într-o decizie de pensionare din 09.12.2010 în baza L19/2000 sunt trecuti ca stagiu de cotizare realizat în ani, luni și zile, totalul fiind 6ani, 14 zile+9, 10 luni, 28 zile+ 10 ani, 1luna,25 zile, totalul ar fi 26 ani, 1 luna.
In decizia de recalculare nu se însumeaza lunile și zilele la stagiul de cotizare contributiv? Conform deciziei din 2010 la punctul F1 stagiul de cotizare realizat este 27 ani 10 luni
F2 total stagiu de cotizare 31 ani 4 luni
F6 stagiu aferent gr I și II 5 ani și 3 luni.
Decizia de recalculare din 2024 la pct A sunt 31 ani și luni, același din 2010, însă la A1 stagiu contributiv 25 ani 4 luni, fără lunile și zilele din 2010.
La A2 necontributiv 5 ani și 11 luni, 19 zile. Care este explicația acestei neconcordante, pot afla va rog de la cineva de ce este diferit? Mulțumesc anticipat celor care ma pot lamuri.
Se poate intrerupe virarea pensiei in cont bancar daca exista o imputernicire doar pentru corespondenta si imputernicirea este expirata?? Imputernicirea nu face obiectul contului bancar..
Buna ziua, am o decizie de pensionare emisa in data de 09.12.2010, am beneficiat de reducerea varstei datorita gr I (am lucrat 6 ani) si gr II (9 ani)
Stagiul complet de cotizare 27 de si 10 luni.
Punctajul mediu anual, 1,042 la care se mentioneaza " din care, maj. OUG 209/2008 si nr pct realizate conf OUG 209/2008 4,II,"
Intrebarea mea este: aceasta OUG 209/2008 trebuia pusa in aplicare la 01.01.2011 de ce apare in decizia de pensionare din 2010 ca fiind aplicata si,daca conform datelor de mai sus beneficiez de marirea punctului de pensie aferent anilor lucrati in gr I si II, ca e mare dandana cu atatea modificari si schimbari, asa ca sa ne bage in ceata #-o:)
Discuție cod civil
Intr-un dosar deschis in anul 2012 inaintea modificarii Codului civil s-a efectuat repunere pe rol la care s-au platit taxe conform vechiului Cod civil,termenele si alte proceduri se aplica conform vechiului Cod civil?
Discuție repunere pe rol
Buna ziua, doresc sa aflu de la ce data se calculeaza termenul de repunere pe rol, in raport cu urmatoarele termene in situatia in care repunerea pe rol s-a efectuat in anul 2014 inainte de data de 31 octombrie
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Constată că cererea de repunere de rol dedusă judecăţii este formulată de o persoană fără calitatea de reprezentant a reclamantei. Menţine suspendarea dispusă prin încheierea din data de 05.09.2013.
Document: Încheiere - Suspendare 31.10.2013

17.10.2013
Ora estimata: 09:00
Complet: Complet 5
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână judecarea cauzei la data de 31.10.2013 termen dat în cunoştinţă celor prezenţi şi pentru care se vor cita reclamanta cu menţiunea dacă îşi însuşeşte cererea de repunere pe rol şi achitării 1 din taxa judiciară de timbru, aferentă cererii de repunere pe rol, cât şi citarea pârâtului .... printr-un cotidian de largă răspândire.
Document: Încheiere de şedinţă 17.10.2013

05.09.2013
Ora estimata: 09:00
Complet: Complet 5
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: In baza art 1551 C.p.c. dispune suspendarea judecarii cauzei, urmare a neindeplinirii obligatiilor stabilite de catre instanta prin incheierea sedintei publice din data de 07.03.2013, in sensul citarii paratului ...........prin publicitate.
Document: Încheiere - Suspendare 05.09.2013
la solutie perimare actiune s-a facut contestatie,repunerea pe rol incadrandu-se in termen, dupa 2 luni nu am primit nici un raspuns pana acum,in cat timp ar trebui primit raspunsul la contestatie si ce ar trebui facut pt al primi?
Răspuns la discuția actiune perimata
daca procesul a fost deschis inaintea Noului cod civil si la repunere pe rol au fost aplicate prevederile vechiului Cod civil,(taxe,etc)care din termenele de perimare se aplica? cel din vechiul Cod sau cel nou?

conform Sectiunea a IV-a Suspendarea judecati in materie comerciala termenul este de 6 luni,ceea ce nu este cazul meu,deci contestatia mea e justificata de termenul de1 an in care m-am icadrat,intrebarea mea este care este termenul de a primi un raspuns la contestarea perimarii

In urma unui proces in care a fost anulat un certificat de mostenitor mi s-a stabilit dretul de mostenitor prin hotarare definitiva si irevocabila. In perioada dinaintea acestui proces titularul certificatului de mostenitor anulat a vandut propietatea mosrenita fara acordul meu,noi fiind 2 persoane cu drept de mostenire. Ca urmare am demarat proces de anulare a contractului de V-C proces care din cauza avocatului a fost suspendat. Am solicitat repunere pe rol incadrandu-ma in termen,am platit din nou taxa de timbru 50%,cum prevede legea S a stabilit primul termen la interval de 20 de zile,termen la care s-a amanat judecata la un termen de 2 luni,termen lacare s-a dat ca solutie,actiune perimata.S-a depus contestatie in termen de 5 zile pt aceasta solutie. Dupa 2 luni inca nu am primit nici un raspuns la aceasta contestatie. Doresc sa stiu care este termenul legal pt a stii soarta acestei contestatii si de ce la primul termen al repunerii pe rol s-a amanat.Judecatorul nu a luat la cunostiinta datele din dosar? Termenele la care au fost depuse documentele? Daca s-a dat solutie ca actiunea e perimata la al 2-lea termen,nu s-a vazut perimarea actiunii de la primul termen?:frantic:Cu tot respectul pt justitia romana,ma intreb de ce se treneaza atat de mult #-o.Va multumesc anticipat celor care puteti sa-mi dati un raspuns.
Am depus dosarul de pensionare in anul 2010 in Bucuresti,am primit prima pensie in anul 2011 in luna februarie.Pana aici toate bune. Am avut un imputernicit pt a-mi primi corespondenta de la Casa de Pensii,imputernicire pe care am revocat-o si am numit alta persoana, eu domiciliind pt moment in afara tarii. Dupa numirea noului madatar care are domiciliul in alt judet,am depus cerere de transferare a dosarului la Casa de pensii din judetul respectiv. Aceasta s-a intamplat prima data in anul 2013 si dupa luni de zile nu s-a intamplat nimic.Dupa nenumarate incercari de a contacta Casa de pensii mi s-a spus ca nu sunt depuse toate actele necesare pt demararea transferului.In anul 2014 la data de 11 noiembrie am depus o noua cerere cu toate documentele necesare, ca in ianuarie 2015 prezentandu-ma personal la ghiseul Casei de Pensii de care fac vorbire, sa aflu ca nici pana in prezent dosarul meu de pensionare nu doar ca nu a fost trimis la Casa de pensii din judetul in care are domiciliul noul mandatar,dar nici macar nu a fost scos din arhiva.Din umilele mele cunostinte in legatura cu transferul dosarelor de pensionare stiu ca durata de expediere de la o Casa de Pensii pt transfer este de 30 de zile, si pt a intra in posesie documentelor care trebuie sa-mi parvina Casa la care se face transferul are nevoie de cel mult 3 luni.
Sunt in situatia in care eu nici pana acum , in anul 2015 nu am intrat in posesia Deciziei de pensionare, a taloanelor de pensie si a celorlalte documente care ar trebui sa se afle la mine, unele din ele fiindu-mi necesare in anumite situatii.Singurul lucru pe care nu-l pot imputa este faptul ca pensia mi-a fost virata lunar in contul bancar pe care l-am deschis la depunerea dosarului de pensie.
Ce este de facut in acest caz, cum pot intra in posesia acestor documente.Am obosit sa ma lovesc de indolenta si nepasarea functionarilor care deservesc aceasta institutie :frantic:#-o
notarul public, la intocmirea unui contract de vanzare-cumparare are obligatia de a cere Anexa I ,(in aceasta fiind mentionati toti mostenitorii de drept al unui defunct si care se elibereaza de catre Primarie) la Cererea pentru deschiderea procedurii succesorale? Aceasta avand in vedere ca poate exista situatia in care a fost intocmit un certificat de mostenitor de alt notar, care la randul lui nu a cerut aceasta anexa,fiind omisi toti mostenitorii de drept.