avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate stanciustefan

Activitate stanciustefan

Răspuns la discuția Accident Auto
Ok ... am primit hartia acasa ... certificatul NUP ! Acum tot ce mai trebuie sa fac din cate am inteles eu trebuie sa merg cu el la politie si imi primesc permisul inapoi ... In el scrie ca nu sunt vinovat si ca victima a necesitat doar 3-4 zile de ingrijiri medicale ! Imi poate zice cineva ce si cum trebuie sa fac ca sa imi pot ridica permisul cat mai repede cu putinta ? Multumesc !
Am fost astazi la Parchet si mi sa zis ca dosarul a ajuns acolo pe data se 2 martie ... deci e "proaspat" ! A durat o luna pana au trimis dosarul de la Crecetari Penale la Parchet si probabil va mai dura inca pe atat pana voi primi acasa Decizia de NUP asta daca procurorul va lucra repede .. Vreau sa stiu daca pot sa merg in audienta la procurorul care cerceteaza cazul si/sau daca pot vedea dosarul , cui trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa fac ! Multumesc anticipat !
ok.... am fost la cercetari penale sector 1 si ...surpriza... nu mai sunt cercetat penal =D>=D>=D>=D>=D> sau cel putin asa a zis nenea militianu` ! Acum din cate am inteles trebuie sa astept nu stiu ce decizie de la procuror acasa .. problema este ca nu sunt bucurestean si nu am rezidenta aici ca sa (prin absurd) se rezolve repede ! As vrea sa stiu si yo acum ce pot face ca sa`mi iau permisul inapoi mai repede , in ce consta raspunsul de la procuror , cam cat dureaza pana cand se rezolva cu procurorul si daca pot sa`mi iau permnisul inapoi unde trebuie sa merg sa vb ! Merci mult !
"altruistul" Iti multumesc foarte mult ! maine dimineata am sa merg la parchet sa ma informez despre dosar . Cand am fost la politie la inceput mi sa zis ca dosarul e la parchet pt a i se da un nr... apoi a ajuns inapoi la politie de unde a plecat iar la parchet pt a ... plimba hartiile probabil..O sa merg sa vad care e treaba , oricum stiam ca o sa dureze mult dar atata timp cat mai este o sansa sa-mi iau permisul inapoi pot astepta si 6 luni (3-4 luni maxim a zis politia)! In prima faza seful de birou a zis ca nu`mi va suspenda permisul ci imi va da doar o amenda si 3 puncte de penalizare .. asta daca , dosarul nu mai e penal ! O sa mai postez aici dupa ce aflu ceva ... nu de alta dar stiu ca sunt si altii ca mine care habar nu au de ce trebuie sa faca !
Dar unde ma pot interesa de stadiul actelor de cercetare ?
Discuție Accident Auto
Buna ziua ! Pe data de 12.12.2008 am fost implicat intr-un accident de circulatie in Sectorul 1 soldat cu avarierea a unui autoturism care era stationat pe strotuar!Nu consumasem bauturi alcoolice , nu depasisem limita de viteaza , pur si simplu a derapat masina intr-o depasire !In masina stationata era o domnisoara care a fost transportata la spital pt investigatiile medicale specifice , nefiind internata !La politie , dupa multe insistente si ore pierdute prin sectie , mi-au zis ca nu imi vor lua permisul dar il vor retine pana la finalizarea anchetei ! Mi-au dat dovada pt 15 zile , dupa care urma sa o prelungesc dar dupa ce am facut cerere de prelungire (23 decembrie) am umblat pana pe 20 ianuarie pe la politie dar fara rezultat !Tot imi ziceau ca nu a venit aprobarea de la procuror,ba se uitatau pe niste liste,ba ma trimiteau la biroul de cercetari penale sa intreb pe acolo...si asa am ramas si fara dovada neputand sa mai muncesc !Daca masina cu care eram nu era a sefului meu (masina pe firma) asta nu ar fi fost problema dar acum acesta din urma vrea sa ma dea in judecata pt furtul si distrugerea autoturismului (nu avea casco) chiar daca masina nu avea RAR`ul facut in romania iar in momentul in care sa produs accidentul eu eram in interes de serviciu (mergeam la RAR sa fac inmatricularea)!Domnisoara pe care am accidentato nu avea nimic vizibil...nici o zgarietura nici o vanataie...am fost cu ea la spital si i-am platit razele dupa care ea a fost la IML pt ca asa e procedura !Politistul care ancheteaza cazut a zis ca , in "termen" de o luna de zile , trebuie sa se prezinte la sectie cu certificatul medicolegal iar in functie de asta se decide daca o sa mai fiu cercetat penal sau nu! Eu acum dupa o luna si ceva de la accident nu stiu absolut nimic despre dosar , la politie imi zice sa ma duc la procuror sa intreb , nu mi sa zis cine e procurorul , unde trebuie sa merg , sau ce trebuie sa fac ! Domnisoara nu imi raspunde la telefon , seful vrea sa ma dea in judecata , eu sunt panicat , nu am servici (din "cauza" politiei sau procurorului) si nu stiu nimic despre dosar si/sau ce trebuie sa fac !!! In cazul acesta unde si cui trebuie sa ma adresez pt a afla in ce stare e dosarul si daca mai sunt cercetat penal pt accident?Care sunt prevederile legale pt cazul in care seful meu vrea sa ma dea in judecata?Daca domnisoara nu avea nici o trauma vizibila si nu a stat nici o ora in spital poate avea mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale? Va Multumesc Anticipat !