avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate giov13

Activitate giov13

Buna ziua,

O societate din Romania are deschis un sediu secundar permanent in Italia, principalul obiect de activitate fiind lucrari de instalatii sanitare.
In Romania nu realizeaza venituri insa are angajati pe care i-a delegat in Italia la sediu secundar.
Angajatii primesc in Romania salariul in lei si se vireaza contributiile aferente, iar in Italia o diurna in valuta.
Contabila din Italia imi cere sa facturez cheltuielile cu salariile din Romania pentru angajatii trimisi la sediu secundar.
Imi puteti spune daca am baza legala pentru a face asemenea factura?
Dupa ce trec cele 4 luni de delegare a muncitorilor cum pot sa-i mai tin legal in Italia si sa le platesc diurna ?
Multumesc anticipat de raspuns.

Multumesc mult de raspuns.
Sper sa fi nimerit bine.Este prima data când postez.
Problema mea este urmatoarea.În anul 2001mi s-a desfacut CIM conform art.130 lit.e – necorespundere profesionala(codul muncii vechi).Am dat unitatea în judecata; dar litigiul a fost oprit din cauza unui proces penal în care am fost achitata;,proces care s-a încheiat în anul 2008.În anul 2009 s-a repus pe rol litigiu de munca; iar curtea de apel a hotarît ca litigiu sa fie judecat la judecatorie si nu la tribunal.La începutul lunii s-a dat pronuntarea, instanta anuland decizia de desfacere,dispunând reâncadrarea,plata unei despagubiri egale cu diferenta dintre salariul mediu realizat anterior desfacerii CIM si drepturile salariale realizate între timp precum si plata cheltuielilor de judecata( solutia a fost data dupa codul muncii vechi).
Sunt nemultumita ca eu am cerut plata despagubirilor banesti integrale si reactualizate la data executarii.Acum astept comunicarea hotarârii pt.a face recurs.Întrebarile mele sunt:
- ce posibilitate am sa obtin plata despagubirilor banesti integrale si reactualizate la data executarii-în baza carui text de lege?
- cine stabileste sumele datorate si în caz de reactualizare în functie de ce se reactualizeaza?
- la prima instanata n-am cerut daune morale, mai am posibilitatea s-o fac în recurs
si ce sanse am sa le obtin?
Cu mii de multumiri în asteptarea raspunsurilor.