O societate din Romania are deschis un sediu secundar permanent in Italia, principalul obiect de activitate fiind lucrari de instalatii sanitare.
In Romania nu realizeaza venituri insa are angajati pe care i-a delegat in Italia la sediu secundar.
Angajatii primesc in Romania salariul in lei si se vireaza contributiile aferente, iar in Italia o diurna in valuta.
Contabila din Italia imi cere sa facturez cheltuielile cu salariile din Romania pentru angajatii trimisi la sediu secundar.
Imi puteti spune daca am baza legala pentru a face asemenea factura?
Dupa ce trec cele 4 luni de delegare a muncitorilor cum pot sa-i mai tin legal in Italia si sa le platesc diurna ?
Multumesc anticipat de raspuns.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.