avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit sediu secundar permanent
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

sediu secundar permanent

Buna ziua,

O societate din Romania are deschis un sediu secundar permanent in Italia, principalul obiect de activitate fiind lucrari de instalatii sanitare.
In Romania nu realizeaza venituri insa are angajati pe care i-a delegat in Italia la sediu secundar.
Angajatii primesc in Romania salariul in lei si se vireaza contributiile aferente, iar in Italia o diurna in valuta.
Contabila din Italia imi cere sa facturez cheltuielile cu salariile din Romania pentru angajatii trimisi la sediu secundar.
Imi puteti spune daca am baza legala pentru a face asemenea factura?
Dupa ce trec cele 4 luni de delegare a muncitorilor cum pot sa-i mai tin legal in Italia si sa le platesc diurna ?
Multumesc anticipat de raspuns.

Alte discuții în legătură

Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Diurna ori detasare? vasilegabriel vasilegabriel Va rog sa imi spune-ti cum se face plata pentru deplasarile in strainatate(italia). Anul acesta am lucrat aprox. 3 luni jumate in Italia la o firma de paza ... (vezi toată discuția)
Probleme referitoare la nerezidenti. marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Am si eu o nelamurire si apelez la dv pt a ma lamuri,astfel: -firma inreg.in Romania,platitoare de tva,inreg.in ROI presteaza sevicii in constructii in Italia ... (vezi toată discuția)