avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Probleme referitoare la nerezidenti.
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Probleme referitoare la nerezidenti.

Am si eu o nelamurire si apelez la dv pt a ma lamuri,astfel:
-firma inreg.in Romania,platitoare de tva,inreg.in ROI presteaza sevicii in constructii in Italia si pe linga muncitorii romani(care sint delegati NU detasati-primesc salar in Romania ,se platesc toate contrib.in Romania si diurna pt zilele lucrate in Italia), doreste sa angajeze si muncitori italieni pt lucrarea din Italia care vor primi salar in Romania si diurna pt zilele efectiv lucrate pe santier
Inrebari;
1.-trebuie firma romana sa si inregistreze punct de lucru in Italia?
2.-ce impozite si contributii sociale ,fonduri speciale generate de obligatiile salariale trebuiesc constituite pt muncitorii italieni si unde vor fi ele achitate intrucit acestia nu au rezidenta in Romania(beneficiari ai bug.stat,bug.asig soc si fd.speciale din Romania-pt firma e inreg in Romania)?
3.-pot fi muncitorii italieni considerati "delegati" si nu "detasati" in vederea efectuarii muncii in Italia(daca sint angajati ai firmei in Romania si lucreaza pe santier in Italia)?
Va multumesc pt rabdarea de care dati dovada fata ne noi toti.

Alte discuții în legătură

Ajutor va rog,urgent daca este posibil. marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Ma confrunt cu urmatoarea problema pt.care apelez din nou la dv ,nu inainte de a va multumi respectos pt ajutorul dat la intrebarile mele precedente,cit si ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Angajare de personal pt santier in italia marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com In ce conditii si ce implicatii fiscale ar avea o firma inreg.in Romania dar care desfasoara activitate in constructii in Italia daca ar angaja pe linga ... (vezi toată discuția)