Sper sa fi nimerit bine.Este prima data când postez.
Problema mea este urmatoarea.În anul 2001mi s-a desfacut CIM conform art.130 lit.e – necorespundere profesionala(codul muncii vechi).Am dat unitatea în judecata; dar litigiul a fost oprit din cauza unui proces penal în care am fost achitata;,proces care s-a încheiat în anul 2008.În anul 2009 s-a repus pe rol litigiu de munca; iar curtea de apel a hotarît ca litigiu sa fie judecat la judecatorie si nu la tribunal.La începutul lunii s-a dat pronuntarea, instanta anuland decizia de desfacere,dispunând reâncadrarea,plata unei despagubiri egale cu diferenta dintre salariul mediu realizat anterior desfacerii CIM si drepturile salariale realizate între timp precum si plata cheltuielilor de judecata( solutia a fost data dupa codul muncii vechi).
Sunt nemultumita ca eu am cerut plata despagubirilor banesti integrale si reactualizate la data executarii.Acum astept comunicarea hotarârii pt.a face recurs.Întrebarile mele sunt:
- ce posibilitate am sa obtin plata despagubirilor banesti integrale si reactualizate la data executarii-în baza carui text de lege?
- cine stabileste sumele datorate si în caz de reactualizare în functie de ce se reactualizeaza?
- la prima instanata n-am cerut daune morale, mai am posibilitatea s-o fac în recurs
si ce sanse am sa le obtin?
Cu mii de multumiri în asteptarea raspunsurilor.
Deoarece legile nu retroactiveaza, vi se aplica Codul Muncii anterior, cel nou fiind in vigoare din 2003.
Calculul sumelor se face de executor, in functie de hotararea judecatoreasca.
Ca sa ma pronunt asupra sanselor cu daunele morale trebuie sa vad cazul concret.Asa , de principiu, nu pot spune decat ca oricne are sanse...
Pot cere daune morale?
sterea
Buna ziua,
In 3.06.2010 am fost concedita abuziv de la SC ANGHEL NG Galati.Dupa ce am primit decizia de concediere, fara preaviz, cu toate ca ei au metionat ... (vezi toată discuția)