In primul rand e abuziv ce au facut ei , daca omul abia a venit din concediu , erau obligati sa ii acorde preavizul de minim 20 zile , de la data terminarii concediului , apoi decizia de incetare cm, plus plata a cel putin un salariu compensatoriu conform contract colectiv de munca pe 2010.
II puteti actiona lejer in judecata, daca postul nu s-a desfiintat efectiv obtineti cel mai probabil reincdrarea in munca cu plata salariului de la data desfacerii cm, iar daca chiar s-a desfiintat postul , puteti cere plata salariilor compensatorii. Puteti cere si daune morale, dar sincer , slabe sanse sa aveti castig de cauza cu ele.....de regula nu se dau :(. Oricum ar fi , aveti de castigat :) Bafta!
lacramioara_25ani a scris:
In primul rand e abuziv ce au facut ei , daca omul abia a venit din concediu , erau obligati sa ii acorde preavizul de minim 20 zile , de la data terminarii concediului , apoi decizia de incetare cm, plus plata a cel putin un salariu compensatoriu conform contract colectiv de munca pe 2010.
II puteti actiona lejer in judecata, daca postul nu s-a desfiintat efectiv obtineti cel mai probabil reincdrarea in munca cu plata salariului de la data desfacerii cm, iar daca chiar s-a desfiintat postul , puteti cere plata salariilor compensatorii. Puteti cere si daune morale, dar sincer , slabe sanse sa aveti castig de cauza cu ele.....de regula nu se dau :(. Oricum ar fi , aveti de castigat :) Bafta!
Eu cred ca i-au acordat preaviz din moment ce desfacerea cim va fi cu 01.09.
Decizia nu are treba deocamdata, trebuie comunicata dupa 01.09.
Salariul compensatoriu se cere in scris..deci...faceti cerere...
Daune nu prea cred...
maglas a scris:
lacramioara_25ani a scris:
Eu cred ca i-au acordat preaviz din moment ce desfacerea cim va fi cu 01.09.
Decizia nu are treba deocamdata, trebuie comunicata dupa 01.09.
Salariul compensatoriu se cere in scris..deci...faceti cerere...
Daune nu prea cred...
Nu a specificat exact datele, iar din cate stiu , salariile compensatorii trebuiesc date de unitate fara a se face cerere, dar este bine sa faca asta , pentru a avea acoperire in fata instantei :)
Un angajat, la revenirea din concediu, este anuntat de catre diretorul de zona, ca, incepand cu data de 01.09.2010
~ final discuție ~