buna ziua!
dupa cum stim, "munca prestata in temeiul uni contract individual de munca, constituie vechime in munca". cum procedez pentru o persoana care a lucrat in strainatate si a adus declaratii sau scrisori din partea unor institutii, cum ca intr-o anumita perioada a lucrat la Comisa Europeana, Nato, etc
multumesc!
buna ziua! in cazul unui copil minor (provenit dintr-o casatorie anterioara si infiat de cel de-al 2-lea sot ) , si a carui mama a decedat, se poate deschide succesiune? a doua casatorie a durat aprox.10 ani
buna ziua. as dori sa aflu daca in cazul unui salariat incadrat cu timp partial (1/2 norma, fiind pensionat gradul III invaliditate), este corecta retinerea contributiei la fondul de somaj. in cazul in care este disponibilizat, poate beneficia de ajutor de somaj?
mama sotului meu s-a recasatorit, si are un copil cu al 2-lea sot. pe tot timpul cat a fost recasatorita, nu a avut serviciu. a locuit in bucuresti, unde a avut un apartament pe care l-au vandut si s-au mutat in provincie, unde au locuit impreuna cu mama celui de-al 2-lea sot, in casa acesteia (casa nationalizata, achitata de fiu dupa 1990). In anul 2005, decedeaza batrana, fiul nu face succesiunea, iar peste 2 ani moare si sotia (mama sotului meu). Tatal vitreg mai are ca mostenire cateva ha de teren de la tatal lui, decedat. In aceste conditii, sotul meu are vreun drept la acea locuinta? dar la teren? si daca da, cat anume. multumesc mult
sotul meu se afla in proces de partaj cu a doua sotie a tatalui sau care a decedat in anul 1999 si de pe urma caruia au ramas un ap. si autoturism in ploiesti, dobandite in timpul casatoriei si urmare decesului parintilor socrului, 1/2 dintr-un teren cu constructie + 1/2 din 2 terenuri incadrate ca agricole desi sunt in orasul Baicoi (cealalta jumatate apartine sorei decedatului). s-au facut expertizari contabile, pt constructii, teren si auto. cu expertii in constrctii si teren avem probleme in sensul ca spre ex. 2*356+7= 659 sau ca se uita aplicarea unui procent pt zona favorabila (apartamentul este situatzona de nord a orasului ploiesti, avan in jurul sau piata, supermarket, cabinete medicale, magazine de tot felul la parterul blocurilor, etc). S-a ajuns la faza de lotizare unde dl expert, face 4 variante (pt mostenirea de la Baiocoi) unde imparte si jumatatea matusii desi doar cealalta jumatate face obiectul procesului dintre sotul meu si sotia supravietuitoare. in urma obiectiunii facute, dl expert tergiverseaza depunerea unei noi lucrari, cu corecturile necesare. mentionez ca procesul este pe rol din anul 2006. Intrebarea mea este: unde ma pot adresa cu sesizare asupra modului de in care inteleg cei doi experti sa-si faca meseria