mama sotului meu s-a recasatorit, si are un copil cu al 2-lea sot. pe tot timpul cat a fost recasatorita, nu a avut serviciu. a locuit in bucuresti, unde a avut un apartament pe care l-au vandut si s-au mutat in provincie, unde au locuit impreuna cu mama celui de-al 2-lea sot, in casa acesteia (casa nationalizata, achitata de fiu dupa 1990). In anul 2005, decedeaza batrana, fiul nu face succesiunea, iar peste 2 ani moare si sotia (mama sotului meu). Tatal vitreg mai are ca mostenire cateva ha de teren de la tatal lui, decedat. In aceste conditii, sotul meu are vreun drept la acea locuinta? dar la teren? si daca da, cat anume. multumesc mult
desi foarte greu de inteles ceva din ce ati scris, va spun ca domnul respectiv poate avea dreptul la mostenire la tatal vitreg numai daca tatal vitreg l-a infiat...daca nu, este o tertza persoana si deci nu are drepturi.
Sotul dvs nu are niciun drept asupra mostenirii dupa mama celui de-al doilea sot al mamei sale si nici asupra unei eventuale succesiuni dupa cel de-al doilea sot al mamei sale (cand va deceda).
Deci sotul dvs nu poate solicita nimic din bunurile pe care le-ati amintit in mesajul dvs.
Sotul dvs putea avea un dretp asupra apartamentului mamei sale, insa inteleg ca acesta a fost instrainat demult.
Mosteniri
ValyC
Mama mea a fostrebuit recăsătorit timp de 15 ani cu al doilea sot acesta fiind văduv și avea un copil înfiat din prima căsătorie. După decesul mamei ... (vezi toată discuția)