avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate vika 25

Activitate vika 25

Răspuns la discuția demisie
inteleg dar nu mi se pare corect atat timp cat eu am lucrat am adus anumite beneficii societ si nu este abuziva clauza aceasta avand in vedere ca eu nu mai lucrez la ei , pt ce as fi nevoita sa platesc 3000 lei pt urmatorul an daca nu mai lucrezi la ei si nu mai am nici un beneficiu din acest contract de asociere. Ori un contract de asociere prevede obligatia de a participa atat la beneficii cat si la pierderi , ori eu de la momentul retragerea mele din contract de asociere nu mai beneficiez de nimic si prin urmare care ar fi justificarea acordarii celor 3000 lei in afara de dispoz art 969 dinCod Civil
Răspuns la discuția demisie
deci eu am scris o cerere de demisie precum si o cerere de retragere contractul de asocierea in participatiune, cererea de demisie a fost semnata de sef dar cea de retragere din asociere nu a fost semnata si in contractul de asociere este specificata clauza: daca retragerea din asociere are loc inainte de a se implini termenul de 2 ani de la incheierea contractului atunci asociatul in cauza este obligat a plati celuilat asociat, cu titlul de despagubire conventionala suma de 3000 lei. In ceea ce priveste cel din urma nu pot sa spun sigur dac aare caracter accesoriu fata de contractul de munca desi s-ar putea deoarece contract de asociere in participatiune nu s-ar fi incheiat in cazul in care nu s-ar fi incheiat si contr de munca.
Discuție demisie
am si eu o intrebare si va rog sa imi raspundeti daac se poate
Am fost angajata la o societatea la care am avut incheiat un contr de munca si un contract de asociere in participatiune. In Contractul de participatiune era specificat o clauiza si anume: daca retragerea din asociere are loc inainte de a se implini termenul de 2 ani de la incheierea contractului atunci asociatul in cauza este obligat a plati celuilat asociat, cu titlul de despagubire conventionala suma de 3000 lei, Mi-am depus demisia si seful mi-a spus ca ma da in judecata pt a recupera suma de 3000 lei. Mentionez ca contractul s-a dessfacut fara prin demisie depusa de catre mine. Credeti ca va avea castig de cauza....nu este o clauza leonina si potrivit dispozitiilor art.1513 C.civ., ca fiind nula.
Va rog frumos astept raspuns
Răspuns la discuția contract de comodat
Va multumesc mult pentru raspunsul foarte prompt.
O zi buna va doresc!!!
Răspuns la discuția contract de comodat
Multumesc mult pentru raspuns.
Mai am insa o intrebare, eu i-am lasat dansei garantie 450 euro, din aceasta suma dansa urmasa retinta plata chiriei pt 10 zile cat am stat in apartament in luna noiembrie, sa presupunem ca retine pt 10 300 euro dar restul de 150 de euro ? Cam am predat apartamentu dansa nu a dorit sa restituie restu de suma , convenind de comun acord ca sa ia din restu ramas si sa achite dansa cheltuielile pt luna noiembrie care oricum vin la sfarsit de luna
Buna ziua !!!
Am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa imi raspundeti cat mai urgent posibil.
Am incheita in iunie un contract de comodat cu titlu gratuit cu propietara pe durata unui an, dansa nu dorea contract de inchiriere pt a nu plati impozit. Am convenit sa achit chirie pe luna in valoare de 450 euro plus chetluielie de intretinere.
Am platit avans 2 luni +1 luna garantie(1340 euro) . din luna septembrie dans a ainceput sa vina cu eventualii cumparatori, caci sustinea ca vrea sa vanda apartamentul, desi noi aveam incheiat contractul pe termen de un an. In luna decembrie dansa ne trimite un email prin care ne anunta ca incepand din luna ianuarie vrea dansa sa se mute in apartament si sa ne cautam un alt apartament.Am inceput sa caut un alt apartament si pe data de 10 noiebrie m-am mutat din acel apaartament .. Pe luna noiembrie am decis sa in comun de acord cu proprietara ca dansa sa ia garantia(450 euro) , sa retina plata pt cele 10 zile cat am stat in apartament in luna noiebrie si sa mai retina si cheltuielile de intretinere pt acea luna , urmand ca la sf lunii noiembrie sa ne intalnim pt a ne restituie ce mai ramane dupa ce va plati dansa restul de cheltuieli din plata lasata ca garantie.
Ca sa ma trezesc ca in luna ianuarie imi trimite o notificare din parte unui avocat prin care ma anunta ca am de restituit 9 milioane, resprezentadd factuii la intretinere si reparatie aerului conditionat cica(desi cand am dat in imprinire apart dansa a verificat si a zis ca totul e ok)
Spuneti-mi va rog ce sa fac? Cum sa procedez , va avea dansa castig de cau za in instanta(avand in vedere ca contractul de comodat era cu titlu gratuit (formal) insa in realitatea eu plateam lunar chirie de 450 euro
Va multumesc!!!