avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna ziua !!!
Am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa imi raspundeti cat mai urgent posibil.
Am incheita in iunie un contract de comodat cu titlu gratuit cu propietara pe durata unui an, dansa nu dorea contract de inchiriere pt a nu plati impozit. Am convenit sa achit chirie pe luna in valoare de 450 euro plus chetluielie de intretinere.
Am platit avans 2 luni +1 luna garantie(1340 euro) . din luna septembrie dans a ainceput sa vina cu eventualii cumparatori, caci sustinea ca vrea sa vanda apartamentul, desi noi aveam incheiat contractul pe termen de un an. In luna decembrie dansa ne trimite un email prin care ne anunta ca incepand din luna ianuarie vrea dansa sa se mute in apartament si sa ne cautam un alt apartament.Am inceput sa caut un alt apartament si pe data de 10 noiebrie m-am mutat din acel apaartament .. Pe luna noiembrie am decis sa in comun de acord cu proprietara ca dansa sa ia garantia(450 euro) , sa retina plata pt cele 10 zile cat am stat in apartament in luna noiebrie si sa mai retina si cheltuielile de intretinere pt acea luna , urmand ca la sf lunii noiembrie sa ne intalnim pt a ne restituie ce mai ramane dupa ce va plati dansa restul de cheltuieli din plata lasata ca garantie.
Ca sa ma trezesc ca in luna ianuarie imi trimite o notificare din parte unui avocat prin care ma anunta ca am de restituit 9 milioane, resprezentadd factuii la intretinere si reparatie aerului conditionat cica(desi cand am dat in imprinire apart dansa a verificat si a zis ca totul e ok)
Spuneti-mi va rog ce sa fac? Cum sa procedez , va avea dansa castig de cau za in instanta(avand in vedere ca contractul de comodat era cu titlu gratuit (formal) insa in realitatea eu plateam lunar chirie de 450 euro
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: vika 25 , utilizator 13:56, 4 Februarie 2009
Avand in vedere existenta contractului de comodat, proprietara imobilului poate dovedi in instanta ca ati locuit acolo si ca erati obligata sa platiti intretinerea. in ceea ce priveste cheltuielile de raparatie a instalatiei de aer conditionat, daca nu s-a intocmit un proces-verbal atunci cand s-a predat apartamentul, in care sa se mentioneze defectiunile, ii va fi dificil sa obtina obligarea dumneavoastra la plata acelor sume. Dar avand in vedere faptul ca dansa a facut evaziune fiscala, e greu de crezut ca va face actiune in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns.
Mai am insa o intrebare, eu i-am lasat dansei garantie 450 euro, din aceasta suma dansa urmasa retinta plata chiriei pt 10 zile cat am stat in apartament in luna noiembrie, sa presupunem ca retine pt 10 300 euro dar restul de 150 de euro ? Cam am predat apartamentu dansa nu a dorit sa restituie restu de suma , convenind de comun acord ca sa ia din restu ramas si sa achite dansa cheltuielile pt luna noiembrie care oricum vin la sfarsit de luna
In legatura cu cheltuielile pentru luna noiembrie, avand in vedere faptul ca nu ati stat minim 15 zile, legea spune ca nu se datoreaza acele cheltuieli, deci nu le poate obtine nici in instanta. Trebuie insa sa dovediti ca nu ati stat decat 10 zile, sa aveti martori care sa va poata sustine aceasta afirmatie in instanta. In raspunsul precedent am considerat ca va referati la cheltuieli aferente intretinerii pentru o luna in care ati locuit mai mult de 15 zile consecutiv. Daca nu ati locuit acolo decat 10 zile, nu datorati acele cheltuieli de intretinere.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsul foarte prompt.
O zi buna va doresc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere garantie ranya ranya se poate retine o garantie doar pt. ca e specificat in contractul de inchiriere ca \"in cazul in care locatarul paraseste din indiferent care motive spatiul ... (vezi toată discuția)
Reclamatie proprietar - neplata impozit Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, De 3 ani stau cu chirie intr-un apartament de doua camere. In momentul in care m-am mutat in acest apartament am platit o luna de chirie (260 ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie Tiberiu911 Tiberiu911 Salutare, Am cateva intrebari referitoare la o situatie cu care ma confrunt de curand. De curand m-am mutat impreuna cu prietena mea de la o chirie la alta. ... (vezi toată discuția)