ati platit ultima luna la intretinere in care ati stat in apartamentul repectiv ? curentul , gazul , sunt achitate la zi ?
Salut,
Intelegerea cu proprietarul a fost in felul urmator: ne va plati 100 euro din garantie acum(adica acum 2 saptamani in urma :) ) si 100 euro ii va pastra pentru cheltuieli, urmand ca ulterior sa ni se plateasca si diferenta. Intretinerea si restul cheltuielilor nu ar trebui sa depaseasca 300 RON. In rest a fost totul achitat.
Multumesc pentru raspuns!
cat au costat chetuielile lunare in medie(intretinere , curent , gaz , intrenet , cablu TV), avnd in vedere ca ati preconizat 300 lei/per total ?
intretinerea stiu ca se poate afisa in cel mai scurt timp , abia peste o luna , dar in majoritatea cazurilor asociatiile afiseaza intretinerea pentru luna iulie(de exemplu) abia in septembrie .
cred ca pana atunci , nu poate nici proprietarul sa va dea un raspuns sigur, si in mod normal , el nu are de ce sa acopere cheltuielile din buzunar.
Buna,
Din pacate nu pot spune cu exactitate cat au fost cheltuielile deoarece am locuit doar o luna acolo, de pe 15 iunie pe 15 iulie. Estimarea am facut-o in functie de alte apartamente unde am locuit. Ne-am mutat fiindca apartamentul avea probleme cu mucegaiul si prietena mea este alergica la el. Initial am intrebat daca sunt probleme, el a spus ca nu. La cateva zile de la mutare, dupa ce prietena mea nu se mai oprea din stranutat si m-am uitat cu atentie, am descoperit ca era mucegai intrat pana si in usa termopan de la balcon, dar fusese sters. Asa ca l-am sunat si i-am explicat situatia si ne-am inteles cu el sa incheiem luna (pe care o platisem avans) si cu garantia sa ramana la el 100 euro pentru a acoperi cheltuielile si 100 euro sa ni-i dea noua inapoi. Nu am cerut ca el sa acopere cheltuielile din buzunar, dar daca asta a fost intelegerea, nu mi se pare normal ca acum sa o intoarca. In plus, eu as fi fost dispus sa merg cu el la E-On Gaz si Electricitate sa achitam pana la index, dar daca el e "tot timpul plecat din oras" ce puteam face?
Ca si cheltuieli, as fi cam in felul urmator:
a) Asociatie/Intretinere - in luna in care am stat nu era trecuta nici o persoana ca locuind acolo asadar nu ar trebui sa vina mai mult de 60-70 lei avand in vedere ca pentru luna anterioara, cand nu a locuit nimeni fizic, la afisier, suma era de 30 lei
b) Cablu/Internet - contractele au fost pe numele meu, mutate acolo de la adresa anterioara deci nu are treaba
c) Gaz - este luna de vara, asadar nu am avut treaba cu incalzirea ( apartamentul are centrala ) - mai mult de 100 RON nu ar trebui sa vina
d) Cu + sau -, pentru o luna, apartament doua camere, cred ca tot pe la suma de 100 RON se invarte. Chiar si asa, sa fie 200 RON aici, si punandu-le cap la cap nu depasesti 100 euro.
Intrebarea mea a fost totusi alta: este protectia consumatorului un organ avizat sa ma ajute in astfel de situatii sau trebuie sa ma adresez unei alte institutii?
daca contractul este legal , si inregistrat la taxe si impozite , primul pas este sa-i faceti plangere la politie .