avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare Garantie Chirie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare Garantie Chirie

Salutare,

Am cateva intrebari referitoare la o situatie cu care ma confrunt de curand. De curand m-am mutat impreuna cu prietena mea de la o chirie la alta. Asa cum este obiceiul, in momentul in care inchiriezi un apartament trebuie sa lasi o garantie egala cu plata unei luni de chirie pe care o recuperezi la finalul contractului in cazul in care nu ai cauzat stricaciuni in apartament.

Problema este ca noi inca nu am reusit sa recuperam acesti bani desi au trecut in jur de doua saptamani de la mutare. De atunci nu am mai dat cu ochii de proprietar care, desi a raspuns la telefon, ne-a amanat in numarate randuri tot cate trei zile, sub motiv ca nu ar fi in oras. Parerea mea este ca nu vrea sa mai dea banii.

Apartamentul a fost inchiriat facut printr-un contract prin compania imobiliara care ne-a ajutat sa inchiriem apartamentul.

Acum intrebarea mea este: in situatia in care el nu doreste sa plateasca aceasta suma, ce anume pot face? Eu ma gandeam sa ma duc la OPC dar as vrea sa ma asigur ca asta este cea mai buna optiune.

Va multumesc!
Tiberiu

Cel mai recent răspuns: Romanaa , utilizator 14:28, 24 Martie 2019
Nu sunt expert, dar cred ca articolul de mai jos iti poate fi de folos, mai ales daca lucrurile degenereaza.

[ link extern ] /
BIU”
Buna ziua,am o intrebare,am apartamente inchiriate iar unii chiriasi au plecat mai repede de terminarea contractului care este stipulat in contract.Ei mi-au dat o garantie la semnatea contractului pe care o pierd acuma deoarece ei nu ai respectat perioada contractuala,dar tot ei doresc ca eu sa le platesc cheltuielile la bloc din garantie dar nu am cum asa ceva deoarece ei m-au anuntat in urma cu 2 zile ca pleaca si au lierdut garantia pt ca nu au respectat perioada stipulata in contract iar eu acuma am nevoie de timp pt a gasii alti chiriasi
Ce trebuie sa fac in acest caz?

Romanaa a scris:

BIU”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie mariw mariw Am locuit intr-un apartament timpt de 8 luni,dupa care proprietarul m-a dat afara spunand k a gasit pe altcineva. Am facut la inceput un contract prin ... (vezi toată discuția)
Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ... stefanzaharia1234 stefanzaharia1234 Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - chiriasi, probleme cu proprietara Maya1988 Maya1988 Acum pana acum o luna am locuit intr un apartament cu chirie amstat in jur de un an de zile fara sa facem contract toate bune si frumoase pana cand propietara ... (vezi toată discuția)