avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retinere garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retinere garantie

se poate retine o garantie doar pt. ca e specificat in contractul de inchiriere ca "in cazul in care locatarul paraseste din indiferent care motive spatiul inchiriat inainte de expirarea termenului de inchiriere, el nu va putea pretinde restituirea partiala sau totala a chiriei pe care a achitat-o cu anticipatie si nici a garantiei constituita la data semnarii contractului"? Mentionez ca nu intentionez sa cer aceasta garantie, in schimb mai sunt cheltuielile de intretinere care au venit dupa ce am plecat din apartament, dar aferente ultimei luni in care am locuit acolo, si ma gandesc sa nu le platesc, sa le acopere din garantie. Oricum factura de intretinere e mai putin de 100 euro, iar garantia e de 500 euro. Avand in vedere clauza citata mai sus, cea legata de nerestituirea garantiei, proprietarul ma poate obliga sa platesc intretinerea pe ultima luna, chiar daca ramane la el suma de 500 euro?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 12:32, 2 Februarie 2010
Normal nu atata vreme cat v-a oprit acea garantie de 500 eur si pe care nu vi-o mai restituie. Daca asa ati convenit prin contractul de inchiriere.
vointa partilor.asa ati semnat contractul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu ranya ranya un contract de inchiriere intre 2 persoane fizice poate fi titlu executoriu, daca se mentioneaza acest lucru,? Mentionez ca nu este incheiat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie chirie Marius198828 Marius198828 Buna seara, Am intampinat o mica problema si am nevoie de ajutorul vostru. Timp de 1 an am locuit in chirie intr-un apartament iar la cererea ... (vezi toată discuția)