avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire garantie chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire garantie chirie

Buna seara,

Am intampinat o mica problema si am nevoie de ajutorul vostru.

Timp de 1 an am locuit in chirie intr-un apartament iar la cererea proprietarului apartamentului s-a intocmit un contract de inchiriere cu parintii acestuia fara sa fie inregistrat sau declarat vreun venit la ANAF sau oricare alta institutie.

In baza acestui contract mi-a fost oprit de la bun inceput o garantie de 200 euro pe care trebuia sa mi-o restituie dupa ce am parasit locuinta.

Dupa parasirea locuintei mi-au fost aduse acuze precum ca apartamentul a fost lasat "in mizerie' ceea ce nu este adevarat si totodata NU mi-a fost restituita garantia de 200 euro.

Rog sa-mi recomandati ce as putea sa fac ca sa mi recuperez garantia avand in vedere ca respectivul contract de inchiriere nu a fost inregistrat iar veniturile nu au fost declarate la stat.

Mentionez ca plata chiriei s-a efectuat luna de luna prin transfer bancar ceea ce pot sa si dovedesc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2023
Marius198828, utilizator
De unde știți dvs ca nu a fost înregistrat la ANAF și ca nu au fost plătite impozite?.Pana anul.acesta nu mai era obligatoriu ca să fie declarate/,înregistrate contractele la ANAF trebuia doar plătit impozit in declarația unica.Daca mai sunt facturi restante la întreținere sau utilități sau dacă ați produs bagube bineintelesca nu va restituie garanția.Daca nu aveți datorii si nu ati produs pagube singura varianta e instanta..
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri materiale si morale in urma rezilierii unilaterale a unui contract de inchiriere MariusContogianis MariusContogianis Chiriasul meu a plecat fara sa mai plateasca chiria, dupa ce a denuntat unilateral contractul de inchiriere / noul contract a fost semnat in noiembrie 2014 si ... (vezi toată discuția)
Ap achizitionat prin peima casa Busulica Busulica Buna seara Am achizitionat un ap prin Programul Prima Casa. As dori sa il inchiriez si sa declar la organele fiscale ptr plata impozitului, citisem ca se ... (vezi toată discuția)
Închirierea apartamentelor fără contract coldzera coldzera În primul rând, îmi cer scuze pentru greșelile gramaticale, nu vorbesc bine limba română, așa că am trecut printr-un traducător online. Îmi explic ... (vezi toată discuția)