avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri materiale si morale in urma rezilierii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri materiale si morale in urma rezilierii unilaterale a unui contract de inchiriere

Chiriasul meu a plecat fara sa mai plateasca chiria, dupa ce a denuntat unilateral contractul de inchiriere / noul contract a fost semnat in noiembrie 2014 si denuntat in martie 2015 / contractul fiind inregistrat la notar si la fisc, l-am executat pe chirias, si mi-am obtinut chiriile restante, dupa cca. 30 de zile, dupa ce am luat legatura cu un avocat.
Problema care v-o supun atentiei Dvs. este urmatoarea - argumentarea cat mai corecta a unei despagubiri de cca. 20,000 euro ( ca sa ne intelegem la 10,000 euro ).
Detalii.
- 1,100 e / luna, era cuantumul chiriei lunare
- din acesti bani traiau 5 persoane ( mama, fiul, sotia fiului,copilul lor si soacra )
- chiriasul a plecat si cu centrala termica, lucru contrar contractului de inchiriere, in care se preciza, ca toatei imbunatatirile aduse spatiului, raman proprietarului, drept pt care i-am facut si plangere la politie / dupa ce chiriasul mi-a oprit din chirie costul centralei termice, 50 %, conform intelegeri verbale, cand s-a renuntat la incalzirea centralizata, in favoarea centralelor de apartament.
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 23:53, 30 Mai 2015
De la 10.000 la 20.000 de euro despagubiri pentru ca a luat centrala si pentru ca din chirie traiau mai multe persoane? Nici vorba, nici pomeneala.
Unu. Dauna morala trebuie dovedita. Daca din chirie traiau mai multe persoane trebuia sa cereti garantii la incheierea contractului. Nu cred ca vreo instanta va va acorda nici macar 10% din cei 10.000 de euro cu titlul de daune morale.
Doi. Centrala este alta poveste. Pana nu vad contractul nu pot zice/scrie sigur dar, teoretic puteti cere sa fiti despagubit cu contravaloarea ei. Atat.
Cred ca centrala era problema proprietarului, el trebuia sa faca demersuri, sa o achite, sa o aleaga etc.
Nu vad suferinta morala de acei 10-20000 de euro.
AVLIL a scris:

Cred ca centrala era problema proprietarului, el trebuia sa faca demersuri, sa o achite, sa o aleaga etc.
Nu vad suferinta morala de acei 10-20000 de euro.


Cititi cu atentie: chiriasul a luat si centrala termica in momentul in care a parasit imobilul.
Cris1971 a scris:

Cititi cu atentie: chiriasul a luat si centrala termica in momentul in care a parasit imobilul.


Asta se numeste furt .Depuneti plangere penala la Politie .
Domnule Marius, daca centrala a fost , conform intelegerii, 50% atunci trebuie sa declarati ca venit partea chiriasului de 50% si respectiv sa platiti impozit. Stiati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere mariutzza mariutzza daca in contractul de inchiriere e stipulat un termen, se poate denunta unilateral de catre locatar? daca da, locatorul are drept la despagubiri? multumesc (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze locuinta cu chirie tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o chestiune, si anume: eu locuiesc cu chirie. Verificarea la instalatia de gaz metan ce urmeaza a se efectua in ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-o locuinta sociala al carei proprietar este consiliul ... imacandi imacandi locuiesc intr-o locuinta sociala al carei proprietar este Consiliul Local .DIn urma falimentului regiei locale de termoficare am solicitat primariei o solutie ... (vezi toată discuția)