Se poate merge la un mediator dar ultimii care autentifica legalitatea actelor sub semnatura privata (respectiv acordul de mediere) sunt notarii sau instantele.Ei verifica cotele mostenitorilor.
se face rezervarea de nume la orc apoi ctr.comodat (se poate si sub semnatura privata intre parti),notar,banca si orc. Succes
Partajul prin mediator nu are nevoie de o expertiza valorica,partile de comun acord isi impart bunurile ,mediatorul doar intocmeste procesul verbal cu bunurile impartite de parti.Se plateste doar contractul mediatorului. Costurile sunt foarte mici comparativ prin instanta unde tb.timbrat la valoare care este stabilita de instanta prin evaluator.In cazul in care ati facut actiunea de partaj prin instanta si ati timbrat,la primul termen puteti sa cereti partaj prin mediere si primiti timbrajul inapoi.Va recomand medierea tinand cont de timp si bani.
Se pare ca d-voastra nu stiti sa va contorizati hotararea,apelati la cine stie sa o faca,in principiu tb.setata apoi in Word contor va apare contorul acesteia, se in o noua pagina Word ,se da paste contorului,complectati aceasta noua pagina cu ce v-am scris(adica ANEXA LA HOTARARE ETC...) dupa care printati pagina. Hotararea este pe o pagina si anexa pe o alta(nu pe verso).
Cand firma in insolventa cu reorganizare face acte de comert pe teritoriul tarii am inteles ca se aplica Art.160 Cod fiscal referitor la TVA (taxare inversa) dar daca firma cumpara din alta tara cum se factureaza de catre furnizorii externi?
Inregistrarea cesiunii trebuia facuta la reg.in termen de 15 zile altfel societatea este a vanzatorului inca. Puteti sao inregistrati si cu intarziere dar se lasa cu amenda sau refaceti hotararea si cesiunea (anuland pe cea dinainte) si va incadrati in termenul de 15 zile cu depunerea ei.Decizia va aprtine
Contractul de cesiune se face sub semnatura privata(nu la notar). Se cesioneaza activul si pasivul firmei.Cel care cumpara firma tb.sa cunoasca situatia si sa o accepte sau nu . Din momentul in care ati vandut firma raspunderea pt.plata impozitelor restante este a noului asociat. Ramane sa va intelegeti,eventual sa faceti pentru garantia lui un contract de imprumut (tot sub semnatura privata - nu tb.notar)
Daca aveti sub 35 ani si va faceti o firma noua, statul va ajuta sa luati mai usor credite ptr investitii de la banci, cu dobanzi mai mici,importuri fara taxe vamale etc.
Daca cesionati o firma ,verificati-o . Problema apare la bancii,ele nu prea acorda credite noilor actionari, doar dupa aproximativ 6 luni ( vor sa aiba confirmarea ca si noii asociati sunt solvabili).
Scoateti de la registru certificat de grefa a dosarului depus, dupa care incercati la administratia financiara suspendarea activitatii firmei cu data de 1.01.2010
DECIZIA ASOCIATULUI UNIC AL SC ____________ SRL”
Nr.(dati un nr d-v) 1/12.2009
cu sediul in _________________ J_/___/_____, CUI _____
Prin asociatul unic, _______________, cetatean roman, nascuta la data de ___________, in _________, jud. _______, domiciliata in _______________________, identificata cu C.I. seria ___ nr._________ eliberat de _______, la data de ______, CNP_________________________
DECIDE :
1. In conformitate cu prevederile Actului Constitutiv, Societatea va infiinta un punct de lucru in Localitatea ______, str._______ nr. ___, sector/Judet _____.
2. Celelalte dispozitii ale Actului Constitutiv raman neschimbate
Stampilat si semnat
_____________________________________________________________
La aceasta decizie scoateti contorul de cuvinte (anexa deciziei )se scoate in Word
ANEXA
la decizia asociatului unic al SC_______________SRL ,nr .1/1.12.2009
Subsemnatul______________________,declar ca documentul intitulat Decizia asociatului unic nr.___1/1.12.2009 al SC_____________ contine__________semne(caractere si spatii)
Semnatura
__CONTORUL VA FI AICI____
Imputernicirea persoanei o faceti separat,nu il treceti in decizie deoarece decizia o platiti la monitor in functie de contor .