Noi, ca si angajator, ce putem face pentru a ne ajuta soferul?
Soferul unei autoutilitare frigorifice a fost retinut dupa ce in masina firmei unde lucra a fost gasita marfa (pasari vanate si congelate), interzisa de catre statul ungar (la spusele reprezentantilor acestuia).
Firma transportatorului a preluat marfa in urma unei oferte aparute pe bursa de transport, de la o firma din Braila. Ca si transportator, firma prin soferul ei are obligatia de a preda marfa la destinatie, in bune conditii. De unde sa stie daca pasarile vanate sunt sau nu interzise de catre statul ungar, atata timp cat impreuna cu scrisoarea de transport a primit si documente sanitar-veterinare si procese-verbale de insotire a marfii?
si daca titularul creditului, intr-un final, nu poate sa mai plateasca rata convenita, trebuie sa se astepte la poprire, respectiv executare silita?
Daca nu s-a primit notificarea, societatea respectiva are dreptul sa solicite plata vreunei rate?
Daca acest credit este de nevoi personale, fara ipoteca, iar titularul creditului nu are bunuri personale, ce presupune executarea silita?
Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, avand in vedere ca intre cei doi nu s/a incheiat niciun act - contract etc...
Multumesc anticipat.
:Lucrez in invatamant< am fost nevoita sa ma intorc, deoarece urmeaza sa-mi sustin lucrarea pentru gradul didactic I...o amanare mi/ar fi creat probleme.
Oricum...daca alta solutie nu exista...imi pare rau pentru fetita mea, care are tot dreptul sa primeasca indemnizatie.
Indiferent daca vreunul dintre parinti a beneficiat timp de cateva luni (dupa nasterea fetitei) de indemnizatie_?
Sunt mama unei fetite de 10 luni si 3 saptamani (nascuta la 01.11.2008). Incepand cu 1 sept.2009 am revenit la serviciu, cu gandul ca sotul meu va intra in concediu pentru cresterea copilului, beneficiind astfel, in continuare, de indemnizia de crestere a copilului. Am obtinut toate actele necesare dosarului in cauza, dar acesta a fost respins. Motivul: sotul meu nu a fost angajat 12 luni anterioare datei de nastere a fetitei.
Comentariu> atata timp cat eu am beneficiat de indemnizatie timp de 10 luni si am facut dovada contrubutiei la stat pe o perioada de 12 luni anterioare momentului nasterii micutei, este normal sa i se mai ceara si sotului acelasi lucru? Mi se pare normal ca el sa faca dovada contributiei pe ultimele 12 luni anterioare momentului suspendarii contractului de munca.
Rugaminte> Asta este legea? Intr/adevar fetita mea va pierde indemnizatia?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.