avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... RETINERE DE catre STATUL UNGAR
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

RETINERE DE catre STATUL UNGAR

Soferul unei autoutilitare frigorifice a fost retinut dupa ce in masina firmei unde lucra a fost gasita marfa (pasari vanate si congelate), interzisa de catre statul ungar (la spusele reprezentantilor acestuia).
Firma transportatorului a preluat marfa in urma unei oferte aparute pe bursa de transport, de la o firma din Braila. Ca si transportator, firma prin soferul ei are obligatia de a preda marfa la destinatie, in bune conditii. De unde sa stie daca pasarile vanate sunt sau nu interzise de catre statul ungar, atata timp cat impreuna cu scrisoarea de transport a primit si documente sanitar-veterinare si procese-verbale de insotire a marfii?
Cel mai recent răspuns: gina_dirleci , utilizator 17:49, 5 Noiembrie 2011
Necunoasterea legii nu il disculpa.
Noi, ca si angajator, ce putem face pentru a ne ajuta soferul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cmr ARIANA_2007 ARIANA_2007 Cine raspunde de necompletarea corecta a CMR-ului? Ce amenda poate primi cel care primeste o marfa (venita din Ue) al carui CMR este completat incorect? (vezi toată discuția)
Contract de transport vs. scrisoare de trasura sorina.scurtu sorina.scurtu Poate cineva sa-mi spuna cineva daca scrisoarea de trasura poate fi asimilata unui contract de transport ? daca da, in ce conditii si care sunt prevederile ... (vezi toată discuția)
Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)