Cine raspunde de necompletarea corecta a CMR-ului? Ce amenda poate primi cel care primeste o marfa (venita din Ue) al carui CMR este completat incorect?
Document de insotire a marfii CMR (Scrisoare de transport), care poate fi in trafic national sau dupa caz in trafic international.
Acest document se completeaza la fiecare transport.Documentul de insotire a marfii Scrisoare de transport (CMR), constituie dovada materiala a conditiilor de incheiere a contractului de transport in traficul rutier international de marfuri, precum si dovada primirii marfii de catre transportator.
CMR trebuie complectat de regula de conducatorul auto firma transportatoare ,in cazul in care observa ca nici expeditorul si nici destinatarul nu a complectata toate rubricile CMR.
Daca este oprit in trafic el este cel sanctionat deoarece avea obligatia sa verifice inscrisul.
Cuatumul amenzii difera de la tara la tara chiar daca sunt in U.E.
Salutare
De sunt sofer la o firma care transport marfa din ungaria in romania.
Intrebarea mea e : cand duc marfa primesc un CMR si invoice de la o destinatie la alta dar problema e ca cei care o complecteaza refuza sa scrie cate kg am adica marfa cu care mau incarcat. Noi efectuam transportul cu dubite de 3.5 T in 80 la % din cazuri eu zic ca depasim masa totala admisa. Noi ca soferi tot timpul scriem maximul de kg care il poate transporta masina.Daca se iveste ocazia sa ne prinda cantarul cine este vinovat?
Eu soferul?
Sau firma care ma incarcat?
Acte
danny_boy
Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)