avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de transport vs. scrisoare de trasura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de transport vs. scrisoare de trasura

Poate cineva sa-mi spuna cineva daca scrisoarea de trasura poate fi asimilata unui contract de transport ? daca da, in ce conditii si care sunt prevederile legale in acest sens?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:23, 16 Februarie 2010
sorina.scurtu a scris:
scrisoarea de trasura poate fi asimilata unui contract de transport ? daca da, in ce conditii si care sunt prevederile legale in acest sens?

Buna ziua,

Scrisoare de trasura
Document in baza caruia se face transportul de marfuri pe cale ferata.
Este un document eliberat de expeditor, care însoţeşte marfa.
Acesta serveşte ca document doveditor despre convenţie şi conţinutul contractului de încărcătură şi ca certificat de recepţie, când a fost preluată marfa la expeditor şi când s-a livrat la destinatar.

Scrisoarea de trasura serveste:
- pentru insotirea transportului de marfuri de la statia de predare pana la statia de destinatie;
- ca dovada pentru predator de prezentare si prelucrare a marfurilor pentru a fi expediate;
- ca aviz si adeverinta de primire de catre destinatar, ce se pastreaza in arhiva statiei de destinatie;
- ca act de taxare a transportului efectuat si de inregistrare in evidenta.

Se vede deci ca ST nu poate inlocui Contractul de Transport, ci este rezultatul aplicarii unor clauze din contract.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente tva??? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI care sunt documentele care stau la baza inregistrarilor in jurnalul de TVA? se poate inregistra orice document care are rubrica de tva pe el? multumesc! (vezi toată discuția)
Cmr Adeee3 Adeee3 Buna ziua! Ma ajutati cu niste explicatii? Din 2012 am auzit ca CMR-ul se foloseste si pe plan intern nu doar international, deci inlocuieste foaia de ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)