avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1950 soluții astăzi
Forum Activitate elenida mihai

Activitate elenida mihai

Răspuns la discuția pensie anticipata partial
D-na Gabriela Pintea,
Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru nerespectarea regulamentului.
Elenida Mihai
Răspuns la discuția pensie anticipata partial
Domnule Elis,
Imi cer scuze ca nu am respectat regulamentul.Trebuie sa recunosc ca nu l-am citit.Mi-am spus doar punctul de vedere.
Elenida Mihai
Răspuns la discuția pensie anticipata partial
Va multumesc mult pentru raspuns.Toate cele bune!
Răspuns la discuția pensie anticipata partial

Domnule Elis,
Cu regret trebuie sa va spun ca nu aveti dreptate.Anexa nr.9 a ordinului 340/2001 actualizat se aplica numai in cazul pensionarii la limita de varsta,respectiv din ordinul 340: B-II-3( II. Referitor la pensia pentru limita de vârsta (Sectiunea 1 capitolul IV din lege)
3. Vârstele standard de pensionare si stagiile minime sau complete
de cotizare pentru femei si barbati sunt prevazute în anexa nr. 3 la
lege, detaliata în functie de data nasterii în anexa nr. 9 la
prezentele norme. )
Pentru pensia anticipata partial se aplica doar anexa 3 din Legea 19(doar pentru cei cu stagiul complet de cotizare conform anexei 3),conform ordinului 340/2001 actualizat,respectiv: B-III-8 (III. Referitor la pensia anticipata si pensia anticipata partiala (Sectiunea a 2-a si a 3-a capitolul IV din lege)

8. Prin stagiu standard complet de cotizare, la care se face
referire în tabelul nr. 2 de la art. 50 din lege, se întelege stagiul
complet de cotizare din anexa nr. 3 la lege. ),deci reducerea de cel mult 5 ani se face fata de varsta standard prevazuta in anexa 3 a legii nr.19/2000 actualizata.
Răspuns la discuția pensie anticipata partial
Domnule Elis,Cu regret trebuie sa va spun ca nu aveti dreptate.Anexa nr.9 a ordinului 340/2001 actualizat se aplica numai in cazul pensionarii la limita de varsta,respectiv din ordinul 340: B-II-3
Pentru pensia anticipata partial se aplica doar anexa 3 din Legea 19(doar pentru cei cu stagiul complet de cotizare conform anexei 3),conform ordinului 340/2001 actualizat,respectiv: B-III-8,deci reducerea de cel mult 5 ani se face fata de varsta standard prevazuta in anexa 3 a legii nr.19/2000 actualizata.
Răspuns la discuția pensie anticipata partial
PENTRU D-NA GABRIELA PINTEA
Sunt nascuta in sept.1955.am 31ani si 45 luni stagiu de cotizare si 53 ani si 4 luni varsta.Nu am grupa.Cand ma pot pensiona anticipat partial?Este valabila anexa 3 din Legea 19/2001?
Răspuns la discuția pensie anticipata partiala
Conform legii 19/2000 la sfarsitul lunii martie 2009 am dreptul la pensia anticipate partial.Pentru aceasta,legea prevede la articolul 50 o reducere de maximum 5 ani,adica de la 58ani si 6 luni care este varsta standard de pensionare la sfarsitul lunii martie 2009 la 53 ani si 6 luni cu un stagiu complet de cotizare la sfarsitul lunii martie fiind conform anexei 3 de 27 ani.
La sfarsitul luniii martie eu voi avea 53 ani si 6 luni varsta(cu 5 ani mai putin decat varsta standard de pensionare in luna amartie 2009) si un stagiu de cotizare de 31ani si 6 luni(cu peste 4 ani mai mult decat stagiul complet de cotizare pentru luna martie 2009).
De ce mi se spune ca am dreptul la pensia anticipate partial abia in luna septambrie 2010?
Legea spune clar ca varsta standard de pensionare este esalonata pe o perioada de13 ani si se considera cea din momentul respectiv si nu cea de la sfarsitul perioadei de evaluare.
Nu inteleg eu ce scrie legea,sau fiecare o poate interpreta cum vrea.As vrea sa stiu exact cand ma pot pensiona anticipat partial,avand la sfarsitul lunii martie 53ani si 6 luni si un stagiu de cotizare de 31 ani si 6 luni.
La stabilire nu se ia in considerare anul in care ne aflam?