avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate mihailcotofan

Activitate mihailcotofan

Răspuns la discuția Partaj
Va multumesc frumos...situatia e relativ simpla..sau nu...
1. credit nevoi personale garantat cu ipoteca
2. achizitie apatament( promisiune de vanzare - cumparare, platit avans 100%)
3. casatorie
4. amenajare apartament
5. ne-am despartit, am renuntat impreuna la apartament, urmand ca, constructorul sa returneze in cont suma platita pentru apartement- urmand ca din suma sa stingem creditul...
6. dupa intrarea in cont a sumei, sotia a transferat tot soldul contului in contul surorii ei, aceasta platind acelasi apartament, intabuland apartementul pe numele ei.
7. chiar si asa am discutat civilizat si am depus actiune de divort fara sa fac scandal, fara sa cer partaj..am mers pe incredere....
8. timp de doi ani de zile am asteptat un semn ca imi da sumele datorate...
Am inteles ca in calitate de parati trebuie chemata atat fosta sotie , cat si banca si sora fostei sotii...
Intrebare: Mai am eu vreun drept asupra imobilului???asupra creditului???
Discuție Partaj
Buna ziua,
Ma aflu in situatia de a incepe o actiune de partaj bunuri comune, din cauza ca dupa aproape 2 ani fosta sotie nu vrea sa ne intelegem amiabil. Am contractat impreuna un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca, inainte de casatorie, am cumparat un apartament, ne-am casatorit ulterior, am amenajat apartamentul impreuna, dar din pacate dupa aceea a intevenit o ruptura intre noi doi...Am decis la momentul acela sa ne despartim, urmand ca eu sa fiu scos din credit, ea sa ramana cu apartamentul, sa imi returneze sumele achitate in cuantumul ratelor, si o parte din banii ramasi in urma casatoriei.
Intrebare: Este posibil sa o chem pe ea ca martora in instanta, astfel incat sa recunoasca sub juramant ca am amanajat apartamentul in timpul casatoriei, ca am platit impreuna ratele la banca, in concluzie..ca imi datoreaza bani?
situatia cam asa este, am fost plecat din localitate, stiam ca urmeaza sa vireze constructorul banii inapoi, am avut incredere in sotie ca banii vor acoperi o parte din credit..dar aceasta fara stirea si acordul meu a virat toti banii.
oare nu erau banii un bun comun al nostru? chiar daca creditul a fost luat inaintea casatoriei?
multumesc pentru sfat!
si daca nu vor sa faca acest lucru??
eu ca si coplatitor, am doar obligatii sau am si drepturi?
in plus, banii au intrat in cont in timpul casatoriei, pot fi considerati bun comun?
actuala sotie a virat banii fara stirea si acordul meu in contul surorii ei, care a caumparat acelasi apartament.
Am nevoie de un pic de ajutor daca ma poate ajuta cineva.
In luna mai 2008 actuala sotie si eu am contractat un imprumut de nevoi personale cu ipoteci pe apartamentele parintilor.
Scopul a fost acela de a cumpara impreuna un apartament.
Am semnat o promisiune de vanzare-cumparare, am achitat suma integrala pentru apartament, dar acum nu ne mai intelegem si am renuntat la apartament.
Cel de la care am cumparat, a restituit banii inapoi in cont, singura problema este ca actuala sotie este trecuta in contract ca si Imprumutat, eu apar ca si co-platitor, ea este titulara de cont, eu imputernicit.
In concluzie, m-am trezit ca a virat toti banii in contul altei persoane, care a cumparat acelasi apartament.
Rog mult un sfat bun!!!
Răspuns la discuția cerere consultanta
va multumesc frumos.
o zi buna!
Buna ziua,
Sunt din Sibiu si am nevoie de consultanta de specialitate pentru un divort.
Imi poate recomanda cineva un avocat specializat in dreptul familiei din Sibiu.
Va multumesc!