avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua,
Ma aflu in situatia de a incepe o actiune de partaj bunuri comune, din cauza ca dupa aproape 2 ani fosta sotie nu vrea sa ne intelegem amiabil. Am contractat impreuna un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca, inainte de casatorie, am cumparat un apartament, ne-am casatorit ulterior, am amenajat apartamentul impreuna, dar din pacate dupa aceea a intevenit o ruptura intre noi doi...Am decis la momentul acela sa ne despartim, urmand ca eu sa fiu scos din credit, ea sa ramana cu apartamentul, sa imi returneze sumele achitate in cuantumul ratelor, si o parte din banii ramasi in urma casatoriei.
Intrebare: Este posibil sa o chem pe ea ca martora in instanta, astfel incat sa recunoasca sub juramant ca am amanajat apartamentul in timpul casatoriei, ca am platit impreuna ratele la banca, in concluzie..ca imi datoreaza bani?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:22, 20 Mai 2010
Daca va avea calitatea de "parata" in procesul de partaj, nu puteti sa o chemati ca martora in acelasi proces, calitatea de "parata" avand prioritate/intaietate :)

Aveti optiunea de a formula in scris, un interogatoriu, cu privire la situatia despre care ne vorbiti iar aceasta sa raspunda, in fata instantei, la aceste intrebari.

Insa, mai sunt necesare si alte probe care sa dovedeasca sustinerile dvs.:inscrisuri, martori, expertiza-dupa caz.
Fosta dvs. sotie va fi chemata in judecata in calitate de parata si puteti sa-i luati un interogatoriu. Puteti propune si proba cu martori, dar alte persoane decat fosta sotie.
Va multumesc frumos...situatia e relativ simpla..sau nu...
1. credit nevoi personale garantat cu ipoteca
2. achizitie apatament( promisiune de vanzare - cumparare, platit avans 100%)
3. casatorie
4. amenajare apartament
5. ne-am despartit, am renuntat impreuna la apartament, urmand ca, constructorul sa returneze in cont suma platita pentru apartement- urmand ca din suma sa stingem creditul...
6. dupa intrarea in cont a sumei, sotia a transferat tot soldul contului in contul surorii ei, aceasta platind acelasi apartament, intabuland apartementul pe numele ei.
7. chiar si asa am discutat civilizat si am depus actiune de divort fara sa fac scandal, fara sa cer partaj..am mers pe incredere....
8. timp de doi ani de zile am asteptat un semn ca imi da sumele datorate...
Am inteles ca in calitate de parati trebuie chemata atat fosta sotie , cat si banca si sora fostei sotii...
Intrebare: Mai am eu vreun drept asupra imobilului???asupra creditului???
Nimeni nu va poate raspunde ce drepturi aveti decat dupa studierea actelor. In functie de acestea si celelalte probe administrate instanta va decide.
Avnd in vedere ce scrieti , situatia este departe de a fi simpla din punct de vedere juridic, mai ales ca va veti judeca si cu celelate parti. va sfatuiesc sa va angajati aparator, altfel riscati sa pierdeti prin necunoasterea procedurii, si instanta nu are obligatia de a va asigura consultanta juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj datorie comuna ileana12 ileana12 Buna ziua. Ma numesc Ileana si sunt noua in forum. Desi am discutat cu multi avocati, as vrea totusi foarte mult parerea unor specialisti din echipa dvs. ... (vezi toată discuția)
Va rog mai raspundeti-mi la inca o nelamurire danutza20 danutza20 am primit de curand o citatie in care tatal meu cere partajul si specifica in citatie la un moment dat (prin avocatul sau) dupa ce specifica ce bunuri au fost ... (vezi toată discuția)
Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)