avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog mai raspundeti-mi la inca o nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog mai raspundeti-mi la inca o nelamurire

am primit de curand o citatie in care tatal meu cere partajul si specifica in citatie la un moment dat (prin avocatul sau) dupa ce specifica ce bunuri au fost cumparate de el :"in ceea ce priveste cota de contributie subsemnatul fiind plecat in strainatate am avut o contributie mult mai mare si am achitat din banii proprii dupa divort creditele la banca in ceea ce priveste partajul solicit sa-mi fie atribuit mie adica tatalui meu deoarece parata nu are posibilitatea de a-mi achita sulta compensata si am ajunge la o executie silita care ar dezavantaja ambele parti , dar ideea e ca mama a mers impreuna atunci sa imprumute bani prima data si a semnat dar a mai refacut un imprumut sau o reimprumutare la tot acelasi credit dar a doua oara nu a mai fost prezenta mama si nu a semnat nimic si credem suta la suta sigur ca a semnat alcineva in locul ei , ce putem face el are dreptul nu este fals in acte cum au putut sa-i dea din nou bani fara martori sa semneze se poate si farasa fie nevoie a doua oara de semnatura mamei ? si inca ceva apartamentul a fost cumparat cu bani tatalui mamei pe vremea aceea cu martori in care pot sustine ca el a cumparat apartamentul si nicidecum tatal meu , poate mama sa ramana cu apartamentul daca ar avea martori ? suntem foarte disperate nu stim ce sa facem de aceea va cer sfaturi pt ca stam si rau cu bani de un avocat unde sa putem intreba ,........... va rog din suflet sa ma ajuta-ti sa stim ce putem face pe ultima suta de metri
Cel mai recent răspuns: danutza20 , utilizator 11:41, 8 Septembrie 2010
Sfatul meu este s-apelati la un avocat.
Exista riscul sa pierdeti mai mult....
Sunt mai multe aspecte de care se tine cont in cazul unui partaj: daca imobilul permite divizarea, contributia fiecaruia, care se poate dovedi cu orice fel de proba: martori, inscrisuri, interogatoriu si expertiza.
Mai precis,
cand a fost cumparat apartamentul, inainte sau in timpul casatoriei?
din banii luati din banca?
daca spuneti ca apartamentul a fost achitat de mama dumneavoastra din banii tatalui mamei dumneavoastra, ce legatura are creditul luat din banca?
apartamentul a fost cumparat de bunicul meu chiar cand sau casatorit din banii sai( adica a bunicului ) cu martori , apoi apartamentul a fost trecut pe numele tatalui meu ca asa se proceda mai demult el este capul familiei oare poate demonstra ca totusi apartamentul nu este cumparat de tatal meu asa cum sustine si in citatie ? , cu banii din banca este o alta treaba acesti bani au fost imprumutati ca sa ne modificam prin casa unele chestii deci acest imprumut s-a facut acum 4 ani ...
Avand in vedere ca tatal dumneavoastra a dobandit bunul in timpul casatoriei este aplicabil art.30 alin.1 Codul Familiei: "bunurile dobandite de oricare dintre soti in timpul casatoriei sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor".

Toate bunurile dobandite de catre soti in timpul casatoriei sunt bunuri devalmase, chiar daca in actul de achizitionare este trecut doar unul dintre soti sau cumpararea s-a facut din veniturile unuia dintre soti si chiar daca bunul a fost dobandit in timp ce sotii erau despartiti in fapt.

poate mama sa ramana cu apartamentul daca ar avea martori ?
Cu parere de rau eu cred ca nu poate


ramane sa demonstrati ca bunicul v-a dat bani de casa, daca se poate. i se poate atribui mamei daca dovedeste ca a contribuit mai mult la achizitionarea lui. tot va trebui sa-l despagubeasca pe fostul sot... daca se va stabili o suma mare si mama n-o poate plati, tatal va poate executa silit
va trebuie avocat s-o asiste pe mama in procesul de partaj. daca mama nu dispune de bani pt proces (avocat, taxe expert etc), poate depune cerere aceleiasi instante, dovedind veniturile, pt ajutor public judiciar in baza OUG 51/2008

Alte discuții în legătură

partaj,cerere de intervenþie voluntarã?! maria stoica maria stoica Buna seara; Sunt in partaj cu fostul sot si mama mea a facut o cerere de interventie voluntara.Ce sanse am sa recuperez o cota mai mare din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort mirela150280 mirela150280 in timpul casatoriei sotul meu a facut un imprumut la banca.acum ne-am despartit.instanta ma poate obliga sa platesc jumatate din acel imprumut.mentionez ca cu ... (vezi toată discuția)
Divort boonik boonik buna ziua eu si mama mea vreau sa ne mutam cu chirie pt ca tata e violent.am inaintat dosarul pentru divort ..au trecut aproape 2 luni si tot nu am primit ... (vezi toată discuția)