buna ziua eu si mama mea vreau sa ne mutam cu chirie pt ca tata e violent.am inaintat dosarul pentru divort ..au trecut aproape 2 luni si tot nu am primit raspuns.Vrem sa luam ceva mobila din casa pt a ne mobila noua locuinta.avem dreptul.mobila este pe numele mamei mele,iar rata la banca ,din care bani sa luat mobila tot pe numele ei si tot ea achita.cum putem face sa ne luam din casa..?parintii tatalui meu si tatl meu se opun.ce drept au?
Sa inteleg ca nu ati primit citatie pentru termenul fixat?Intreb pentru ca la Judecatoria Ploiesti termenul se comunica partilor odata cu depunerea actiunii.Daca mobila de care amintiti este cumparata in timpul casatoriei ea are calitatea de bun comun chiar daca este cumparata pe numele mamei si tot mama o achita, iara tatal are dreptul cota de 1/2 din contravaloarea acesteia.In cazul in care o luati riscati o plangere de furt intre soti prev de art.210 cp.
bun dar daca luam cu martori din casa lucruri.si scriem pe o cerere tot ce am luat,semneaza martorii si apoi legalizam cererea?..tot furt sar putea numi?sau cum sa facem sa ne luam din bunuri?
pana la finalizarea actiunii de partaj nu aveti dreptul sa luati bunurile din locuinta .
chiar daca creditul a fost contractat de catre mama dvs. si tot dansa plateste creditul, bunurile sunt achizitionate in timpul casatoriei si au regim de bunuri comune .
doar bunurile proprii ale mamei , dobandite anterior casatoriei sau prin mostenire, donatie , le puteti lua din imobilul respectiv.
Puteti lua bunurile prin incheierea unui proces-verbal in care sa semneze 2 martori identificati cu datele din buletin, insa daca nu aveti pe acest proces-verbal si semnatura sotului, mama poate fi acuzata de infractiunea mai sus aratata, deci mama isi asuma raspunderea.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dovezi bunuri comune
pepina
Va rog sa-mi raspundeti cat de repede se poate. Sotul meu divorteaza. Noi nu avem copii. Eu sunt bugetar, iar el are salariul de trei ori mai mare decat al ... (vezi toată discuția)