Ajutati-ma si pe mine cu un sfat va rog. Vreau sa distribui actiunile din SRL-ul meu. Doresc sa imi pastrez 51% din actiuni si sa distribui cate 4.9% la 10 actionari care vin cu capital.
Cu cat la suta din actiuni se poate lua o decizie in AGA sau care este majoritatea care trebuie intrunica ca sa treaca o hotarare de AGA.
am rugamintea la dvs de a da atentie 2 sec unei probleme cu un angajator.
Luna trecuta sotia mea si-a depus demisia la angajatorul ei si nu i-au acceptat demisie cu lichidare la zi, doar cu preaviz. Din lipsa de activitate i s-a acceptat sa vina odar o saptamana la lucru. Urmarea a lasat de dorit..nu i s-au platit drepturile salariale integral, concediu de odihna neefectuat pe ultimele 6 luni (toata perioada angajarii) nu i s-au platit/acordat..nimic. Cand m-am dus la ei sa ii intreb de ce nu ii platesc tot si de ce refuza sa ii dea cartea de munca am primit ca si raspuns un pumn in gura...
Ce ma sfatuiti sa fac? Am facut analize la Urgente si mi-a confirmat prin adresa catre INML "afirmativ agresiune fizica, buza superioara sparta, etc..". A trecut o saptamana si din pacate nu am avut timp sa merg la INML, mai poit face ceva. Initial am vrut sa fac o plangere penala dar ma gandesc sa nu fie prea tarziu ca obtin un cerificat medico-legal.
in CCM cu comania la care am activat nu era stipulat nimic de plata unor salarii compensatorii. Va rog ajutati-ma sa gasesc CCM la nivel de ramura...din pacate nu am gasit pe net, inca. Nu stiu daca pentru manager agentie turism turoperatoare exista ... sper sa fie. In cazul in care nu exista cum sa ma adresez, doar facand referire la CCMUN 2007-2010 si la art 78 alin 1 si 2?
ma intereseaza daca se acorda salarii compensatorii angajatilor disponibilizati in urma restructurarii de personal inctr-o companie privata pe actiuni. postul ocupat de mine a fost unul de conducere, am primit preaviz de 20 de zile lucratoare conform CCM si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc intrerinse in cazul in care sunt indreptatit sa fac acest lucru.