Care va fi nivelul salariilor compensatorii cuvenite salariatilor, daca in perioada preavizului acordat pentru concediere datorata desfiintarii postului, intervine o majorare salariala la nivel de societate: salariul de baza avut la data inceperii perioadei de preaviz sau salariul "majorat" de care ar beneficia angajatul la data incetarii contractului, respectiv a preavizului?
Aceste salarii compensatorii se raporteaza la salariul brut realizat în ultima lună de activitate sau la salariul net, depinde de ce scrie in CCM.
In situatia dvs, aceste salarii compensatorii se vor raporta la salariul avut inainte de inceperea perioadei de preaviz.
ma intereseaza daca se acorda salarii compensatorii angajatilor disponibilizati in urma restructurarii de personal inctr-o companie privata pe actiuni. postul ocupat de mine a fost unul de conducere, am primit preaviz de 20 de zile lucratoare conform CCM si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc intrerinse in cazul in care sunt indreptatit sa fac acest lucru.
Potrivit art.78 alin.1 din CCMN, la încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Prin urmare, depuneti o cerere la angajator in acest sens. In caz de refuz, aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata sau ITM-ului.
Alte discuții în legătură
Art 65
ContSters75393
Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)