avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii concediere art 65 CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii concediere art 65 CM

Care va fi nivelul salariilor compensatorii cuvenite salariatilor, daca in perioada preavizului acordat pentru concediere datorata desfiintarii postului, intervine o majorare salariala la nivel de societate: salariul de baza avut la data inceperii perioadei de preaviz sau salariul "majorat" de care ar beneficia angajatul la data incetarii contractului, respectiv a preavizului?
Cel mai recent răspuns: ContSters78841 , utilizator 10:05, 11 Februarie 2009
Sirbu Bogdan a scris:

Buna ziua,

ma intereseaza daca se acorda salarii compensatorii angajatilor disponibilizati in urma restructurarii de personal inctr-o companie privata pe actiuni. postul ocupat de mine a fost unul de conducere, am primit preaviz de 20 de zile lucratoare conform CCM si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc intrerinse in cazul in care sunt indreptatit sa fac acest lucru.

Cu deosebita stima
Bogdan

Daca aveti contract colectiv de munca la nivel de unitate verificati cate salarii compensatorii se acorda in caz de concediere pe motive ce nu tin de persoana salariatului sau, daca nu exista un CCM la nivel de unitate , poate exista un CCM la nivel de ramura de activitate. Se poate sa aveti dreptul la mai multe salarii compensatorii.
Pentru obtinerea acestor salarii adresati-va in scris conducerii unitatii.
Multumesc pentru raspunsul d-voastra !

in CCM cu comania la care am activat nu era stipulat nimic de plata unor salarii compensatorii. Va rog ajutati-ma sa gasesc CCM la nivel de ramura...din pacate nu am gasit pe net, inca. Nu stiu daca pentru manager agentie turism turoperatoare exista ... sper sa fie. In cazul in care nu exista cum sa ma adresez, doar facand referire la CCMUN 2007-2010 si la art 78 alin 1 si 2?

Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
ContSters78841, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)
Reducere post - salarii compensatorii ? raluiulia raluiulia Buna ziua, in momentul actual sunt angajata la o firma aflata in insolventa , care mi-a redus postul cu trimitere in somaj. Sunt in perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)
Nr.salarii compensatorii mihai69 mihai69 Buna seara , va rog sa-mi spuneti cate salarii compensatorii se acorda pt.ramura comert,intrucat la nivel de unitate nu exista ccm.Va multumesc (vezi toată discuția)