avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Activitate iuditha

Activitate iuditha

buna,
am si eu ceva nelamuriri ,as vrea sa stiu si eu daca exista cumva vreun mod prin care sa pot afla si eu metoda in functie de care imi este evaluat apartamentul inainte de realizarea unui contract de donatie intre rude de gradul trei,exista vreo lista facuta publica cu limita de procentaj ce trebuie platita din valoarea imobilului,pentru ca din cate am inteles notarii detin o astfel de lista in functie de care imi evalueaza apartamentu pot si eu sa stii cum imi evalueaza,cum sunt acordate valoriile l,este posibil sa fie facuta publica ,de unde pot sa aflu si eu..??Si daca valoarea imobilului scade datorita crizei financiare exista posibilitatea sa scada si taxa pe care trebuie sa o platesc notarului???RASPUNDETI VA ROG
Multumesc mult
buna,am si eu mai multe nelamuriri legate de un contract de donatie pe care urmeaza sa il realizez.Unchiul meu (fratele mamei) doreste sa imi doneze un apartament situat in zona mediana a orasului Timisoara!Problema mea e urmatoarea nu stiu cum anume se calculeaza comisionul pereput de notarii publici in astfel de contracte??Pentru ca am inteles ca alte taxe nu se mai percepe avand in vedere ca suntem rude de gradul 3!Taxa pentru astfel de contracte este una fixa sau e direct proportionala cu valoarea apartamentului??Daca angajez un evaluator taxa pentru donatie va fii perceputa in raport cu valoarea exprimata de evaluator sau va fii in raport cu cea a evaluarii notarului???Va multumesc mult..Raspundeti-mi va rog frumos:D