buna,am si eu mai multe nelamuriri legate de un contract de donatie pe care urmeaza sa il realizez.Unchiul meu (fratele mamei) doreste sa imi doneze un apartament situat in zona mediana a orasului Timisoara!Problema mea e urmatoarea nu stiu cum anume se calculeaza comisionul pereput de notarii publici in astfel de contracte??Pentru ca am inteles ca alte taxe nu se mai percepe avand in vedere ca suntem rude de gradul 3!Taxa pentru astfel de contracte este una fixa sau e direct proportionala cu valoarea apartamentului??Daca angajez un evaluator taxa pentru donatie va fii perceputa in raport cu valoarea exprimata de evaluator sau va fii in raport cu cea a evaluarii notarului???Va multumesc mult..Raspundeti-mi va rog frumos:D
Onorariile notariale şi tarifele OCPI au la bază valorile stabilite prin expertizele realizate la comanda Camerei notarilor publici şi însuşite de administraţia financiară.
Prevederea potrivit căreia se poate lua ca bază de calcul valoarea rezultată dintr-o expertiză concretă asupra imobilului nu mai este în vigoare, după cîte ştiu eu.