avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren intravilan

Buna ziua,

As avea cateva nelamuriri in privinta vanzarii unui teren intravilan situat in com. Magurele, zona mediana, dobandit la inceputul lui 2009, si anume:
- care este pretul minim prevazut in grila notarilor pentru aceasta categorie sau unde as putea gasi aceasta grila (exceptand o vizita la notar)
- plata onoraraiului, a taxei de timbru si timbrului judicar cade in sarcina cumparatorului? sau se impart?
- de asemenea, potentialul cumparator a sugerat mentionarea in contract a unei sume mai mici decat pretul real pe care l-am convenit, ce riscuri prezinta aceasta situatie?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:58, 14 Septembrie 2009
Puteti consulta Ordinul nr 943/C/2005 pt aprobarea Normmelor cu privire la tarifele de onorarii ale notarilor publici. Succes!
Pretul minim ati putea sa-l gasiti pe situl ANCPI - OCPI din judetul de care apartine comuna.

Nu se plateste taxa de timbru. Se percepe doar onorarul notarial si tariful OCPI (de catre cumparator) si impozitul pe venitul realizat din instrainarea imobilelor (de catre vanzator).

Riscul declararii unui pret mai mic trebuie analizat prin prisma evaziunii fiscale si prin prisma restituirii pretului in cazul desfiintarii actului de v/c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale la vanzare-cumparare de imobil stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Eu si sotul meu suntem pe cale sa cumparam o garsoniera in zona Popesti Leordeni. Am facut un precontract cu vanzatorul. Ce m-ar interesa este ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale nicofox71 nicofox71 CE TAXE SE PLATESC LA CUMPARAREA UNUI APARTAMENT NOU? (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare andutza_04 andutza_04 Este posibil ca la un contract de vanzare-cumparare sa nu fie trecuta valoarea imobilui?Specific ca a fost o vanzare-cumparare intre rude de gradul ... (vezi toată discuția)