Buna ziua.
Eu si sotul meu suntem pe cale sa cumparam o garsoniera in zona Popesti Leordeni. Am facut un precontract cu vanzatorul. Ce m-ar interesa este urmatorul lucru: la ce suma se ridica onorariile notariale si ce altceva se mai achita de catre noi, ca si cumparatori. Din cate am auzit ar fi si o taxa de publicitate imobiliara insa vreau sa stiu sigur.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul cat de repede se poate.
1 initial se plateste in functie de pretul pe care il platiti pe bunul imobil dar nu mai mic decat grila minimala prevazuta pe zona ( asta doar la un birou notarial o puteti afla)
2 o suma certa o puteti afla doar la un notar in functie de pret plus comisionul respectivului notar ( difera de la notar la notar )
3 publicitatea imobiliara ( inscrierea dreptului dvs de propietate in Cartea Funciara pentru opozabilitatea fata de terti ) este o taxa ce trebuie platita dupa ce deveniti propietari , oricum si aceasta taxa difera pt ca se face efectiv tot de notar , dar aici nu e ingrijorator pt ca mai mult decat 50 eur nu are cum sa fie ( asta ar fi o suma maximala)
Sfatul meu este sa va duceti la diversi notari cu antecontractul si sa ii intrebati cat va costa IMPORTANT CAUTATI SA PLATITI PE PRETUL MINIMAL CERUT DE GRILA veti iesi mult mai ieftin
imi pare rau daca nu pot sa va dau mai multe detali
buna ziua!
o sa aveti de achitat onorariul notarului si tariful ANCPI.
aceste taxe se calculeaza fie la pretul pe care dvs il declarati in act, iar in situatia in care acest pret este mai mic decat valoarea de grila a imobilului se calculeaza la aceasta valoare de grila.
tariful ANCPI este 0,15% din valoare sau pret.
puteti sa ii solicitati notarului in cazul in care pretul este mai mic decat valoarea de grila sa va arate cum a facut evaluarea.
Taxe notariale
grig1953
Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)
Termen de intabulare
sweet
dupa incheierea unei succesiuni penru un teren si o casa este obligatorie intabularea si ,daca da,in maxim cate zile trebuie platita .Cum se stabileste suma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil
laura_agapy
As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)