avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluarea unui imobil in functie de care se aplica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluarea unui imobil in functie de care se aplica taxa in momentul realizarii unui contract de donatie intre rude de gradul 3.

buna,
am si eu ceva nelamuriri ,as vrea sa stiu si eu daca exista cumva vreun mod prin care sa pot afla si eu metoda in functie de care imi este evaluat apartamentul inainte de realizarea unui contract de donatie intre rude de gradul trei,exista vreo lista facuta publica cu limita de procentaj ce trebuie platita din valoarea imobilului,pentru ca din cate am inteles notarii detin o astfel de lista in functie de care imi evalueaza apartamentu pot si eu sa stii cum imi evalueaza,cum sunt acordate valoriile l,este posibil sa fie facuta publica ,de unde pot sa aflu si eu..??Si daca valoarea imobilului scade datorita crizei financiare exista posibilitatea sa scada si taxa pe care trebuie sa o platesc notarului???RASPUNDETI VA ROG
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Vasile Roman , Avocat 15:18, 21 Februarie 2009
Bua ziua!

Va aduc la cunostinta ca evaluarea imobilelor se face in functie de grila notariala. va sugerez sa cautati Buletinul Notarilor Publici nr.1/2009 unde au fost publicate -"Expertize privind valoarea de circulatie a bunurilor imobile"
Imi pare rau dar nu pot sa va ajut cu mai multe informatii.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte la denumire act zahioan zahioan In data de 18-03-2017 am rugat sa mi se spuna ce act trebuie sa cer de la o Primarie pentru un imobil si terenul aferent, pentru a le putea compara cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa - ce taxe am de platit? catalin101 catalin101 Buna ziua am si eu 2 intrebari : 1) in cazul unei intabulari a casei in vederea vanzari trebuie sa platesc un procent din valoarea estimata a casei ? As vrea ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie-taxa aferenta unui contract de donatie intre rude de gradul 3 iuditha iuditha buna,am si eu mai multe nelamuriri legate de un contract de donatie pe care urmeaza sa il realizez.Unchiul meu (fratele mamei) doreste sa imi doneze un ... (vezi toată discuția)