avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters79081

Activitate ContSters79081

Discuție definitie
Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva sa gasesc definitia ,, DEBITOR-ULUI''? Am citit in
Ordonanta 92/2003, in Legea 571/2003, dar nu am gasit nimic.
Va multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Contractul de mandat comercial
Buna dimineata! M-am uitat si in HG. 44/2004 si intra la activitati independente. Va multumesc pentru ajutor. Daca nu insistati dumneavoastra cu activitatile independente...eu mergeam pe cele asimilate salariilor, dar cu unele semne de intrebare. Deci mergeam intr-o directie gresita. Multumesc mult.
Va doresc o zi minunata!
Conform noului Cod Fiscal, care se aplica incepand cu 01.01.2010, art. 47, a fost abrogat.
Tocmai asta este important...din ce categorie de venit impozabil face parte contractul de mandat. Conform art. 257 din Lg 95/2006, daca o persoana realizeaza venituri impozabile de natura celor prevazute la lit. f, va plati pentru acestea numai daca nu realizeaza si venituri impozabile de natura celor prevazxute la lit. a-e, iar in Lg. 571/2003 si in OG. 92/2003 venitul impozabil obtinut dintr-un contract de mandat este destul de vag tratat. Exista ceva in Lg 31/1990, dar acolo se vorbeste de veniturile obtinute de directori in baza unui contract de mandat comercial. Insa marea problema este ca atunci cand se incheie un contract de mandat comercial, mandatarul nu capata automat calitatea de director. Aveti idee daca in Codul Comercial pot gasi ceva care sa ma ajute?
Si totusi, care este baza legala --articolul si actul legislativ-- in baza caruia plata asigurarii medicale devine o obligatie. Mai adaug amanunte despre situatie: persoana in cauza a avut si caliatea de salariat concomitent cu deruarea acelui contract de mandat. Ideea este urmatoarea:in care categorie de venituri impozabile se inadreaza un contract de mandat? Poate sa fie considerat ca fiind un venit ,, asimilat salariului''?
Pentru contractul de mandat comercial se plateste asigurare medicala?
Care este baza legala?
Va multumesc pentru ajutor si va doresc o zi excelenta si un sfarsit de saptamana minunat!
Răspuns la discuția dividende si iar... dividende
Multumesc! Corect! Dar acestea sunt venituri aferente anului 2007, cand avea calitatea de asociat nu de salariat! M-am interesat cum sunt considerate la Administratia Financiara aceste venituri: ca regularizare a anului 2007 sau venituri ale anului 2008. Ei bine....sunt considerate venituri ale anului 2008! Dar nu am aflat si unde anume scrie acest lucru...
Problema pe jumatate rezolvata! mi-ar prinde bine putin ajutor...Multumesc!
Buna seara! Lucrez intr-o firma si m-am lovit de urmatoarea situatie:
1. asociat intr-o firma
2. din balanta de la sfarsitul lunii iunie 2008 rezulta faptul ca persoana in cauza, persoana X, a incasat dividende de circa 1.900.000 ron si mai are de inasat dividende de circa 30.000 de ron. DIVIDENDELE SUNT AFERENTE PROFITULUI DIN ANUL 2007.
3. din iulie 2008 si-a facut carte de munca
4. pentru dividendele in valoare de 1.900.000 si-a platit asigurarea medicala obligatorie
5. daca incepand cu 01.07.2008 are caliatea de salariat trebuie sa plateasca la casa de asigurari si pentru dividendele in valoare de circa 30.000 ron?