avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dividende si iar... dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dividende si iar... dividende

Buna seara! Lucrez intr-o firma si m-am lovit de urmatoarea situatie:
1. asociat intr-o firma
2. din balanta de la sfarsitul lunii iunie 2008 rezulta faptul ca persoana in cauza, persoana X, a incasat dividende de circa 1.900.000 ron si mai are de inasat dividende de circa 30.000 de ron. DIVIDENDELE SUNT AFERENTE PROFITULUI DIN ANUL 2007.
3. din iulie 2008 si-a facut carte de munca
4. pentru dividendele in valoare de 1.900.000 si-a platit asigurarea medicala obligatorie
5. daca incepand cu 01.07.2008 are caliatea de salariat trebuie sa plateasca la casa de asigurari si pentru dividendele in valoare de circa 30.000 ron?
Cel mai recent răspuns: Laura Stefan , Contabil 10:11, 15 Februarie 2009
Legea 95/2006, art 257 mentioneaza obligatia platii contributiei la asigurarile sociale de sanatate pentru veniturile din dividende doar in conditiile in care contribuabilul nu obtine venituri din salarii:

e) veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a)-d),

Laura
Multumesc! Corect! Dar acestea sunt venituri aferente anului 2007, cand avea calitatea de asociat nu de salariat! M-am interesat cum sunt considerate la Administratia Financiara aceste venituri: ca regularizare a anului 2007 sau venituri ale anului 2008. Ei bine....sunt considerate venituri ale anului 2008! Dar nu am aflat si unde anume scrie acest lucru...
Problema pe jumatate rezolvata! mi-ar prinde bine putin ajutor...Multumesc!
E logic sa fie venituri ale anului 2008, dividendele nu exista pana cand nu sunt distribuite, ceea ce e o eventualitate in anul vizat (2007).
corect :-)!
care este termenul de prescriere al dividendelor neridicate , si cun se inregistreaza in contabilitate acest lucru , este nevoie de aprobare AGA ?Multumesc

Alte discuții în legătură

Declaratia 205 iuli-ana iuli-ana am intrebat la finante, mi s-a spus ca trebuie so depun pana la 30.06.09 pt. dividendele aferente anului 2008, dar in declaratie scrie ca se depune pt. ... (vezi toată discuția)
Dividente restante neridicate RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua, Societatea unde lucrez a avut in 2008 profit. Dividende s-au incasat in transe in functie de bani, pe tot parcursul anului 2009 si 2010. ... (vezi toată discuția)
Anexa bilant expro expro va rog sa-mi dati si mie , daca aveti , un model de propunere de distribuire profit sau acoperire pierdere an 2009 va multumesc anticipat si daca nu ... (vezi toată discuția)