avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Activitate roxxicutzz

Activitate roxxicutzz

Buna,

As vrea sa stiu daca Lege nr. 22 din 18 noiembrie 1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătura cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice se aplica si in cazul contabilei care are in raspundere gestiunea si in ce masura
Multumesc

Buna,

As vrea si eu sa stiu exact ce imi trebuie ca angajatorul meu sa ma imputerniceasca cu drept de semnatura a tuturor documentelor la itm. Trebuie sa mergem la notar? sau e de ajuns o imputernicire semnata de amandoi?
Răspuns la discuția dreptul la somaj
Din punctul meu de vedere aceste criterii(pe cine din cei 5 ii dam afara) trebuiesc bine stabilie doar in cazul in care angajatul ar avea vreo initiativa sa inainteze in instanta decizia, dar el se roaga de noi sa-l dam afara ca vrea sa ia somaj.
Prin urmare cred ca o sa iau in considerare sugestia ta valeriu in ceea ce priveste hotararea.
1. Privitor la modalitatea de a alege cine va pleca nu se poate pune si pe seama vechimii in munca?
2. Ce institutii va trebui sa informez? itm ul cu decizia de concediere, la care se ataseaza informarea preavizului si hotararea asociatului? Somajul va trebui instiintat?
3. 12 luni nu voi mai putea face angajari pe acel post?Mai sunt alte consecinte pentru companie?

Va multumesc mult pentru ajutor si astept feedback uri din partea voastra pentru ca luni va trebui sa demarez procedura asta.
Răspuns la discuția dreptul la somaj
In primul rand buna tuturor si as dori pe cat posibil sa am parte de suportul vostru.
Am un angajat care doreste sa intre in somaj de luna acesta pentru ca si-a absolvit facultatea si ar vre sa il dama fara pentru restrangere de activitate.
In principal urmarind forum-urile ma inteles ca am nevoi ede o hotarare a asociatului unic de restrangere activitatii, o notificare a preavizului, decizia de concediere si cam atat.
Insa nelamuririle emle sunt altele:
1. pe acesta companie am 5 oameni angajati pe acelasi post: tehnician echipamente de calcul. Daca ar fi sa desfiintez locul de munca nua r insemna sa i dau pe toti afara?
2. Cum as putea sa i inchid pentru restrangere de activitate? ca din cate stiu eu nu este decat art 65 1 cu desfiintare
3. ce motive solide as putea aduce atat timp cat firma a iesit in bilantul din decembrie pe profit. Intradevar acum nu are activitate prea mare dar cum as putea dovedi si care ar fi termenul legal.

Va multumesc si astept suportul vostru cat mai curand.
Eu sincer ma gandeam exact ce demersuri ar trebui sa intreprind in cea mai rea situatie...chiar nu stiu cum sa dau de el si cum sa apelez la carabinierii de acolo...
va multumesc frumos pentru informatii. deci eu daca la sfarsitul anului viitor nu mai am nici un semn de la el cu dovada ca a fost la notariat cu mine acum cateva luni dupa care a plecat din tara si nu am mai auzit nimic de el il pot declara disparut. ok?
Pai si care este procedura pentru a declara disparitia lui? Dupa cat timp de cand nu am mai auzit nimic de el ii pot declara disparitia? El oricum figureaza plecat din tara dar eu nu am mai auzit nimic de el...ce pot face in cazul asta? il verifica si in italia daca mai traieste sau nu si apoi il declara disparut? la cat timp de la declararea disparitiei se emite hotararaea judecatoresc cum ca e disparut si apoi la cat timp de la hotararea jud se declara decesul acestuia?
Buna ziua,
Sunt si eu intr-o situatie pe care nu prea stiu sa o rezolv. Cum ar trebui sa procedez daca tatal meu care este plecat din tara nu a mai dat nici in semn de viata, comparativ cu anul trecut cand efectiv vorbeam saptamanal. Sunt sigura ca s-a intamplat ceva cu el. In aceste conditii, daca in urmatorul an nu primesc nici un semn de la el cum as putea proceda pentru a-l putea declara decedat. In cat timp se poate declara decesulsi cam care este procedura?