avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate som3on3

Activitate som3on3

Răspuns la discuția tot mostenire
scuzati modul de exprimare
cei 2 frati sunt copii, unul mort(cu sotie supravietuitoare si copil) si unul in viata (care acum locuieste in casa)
63% era un calcul al meu eronat total :)
Discuție tot mostenire
Buna seara,
pe scurt: o casa, un bunic decedat si 2 frati (unul decedat dar au ramas o sotie si un copil in urma)
1. cine ramane cu drept de mostenire, sotia sau copilul?
2. daca fratele in viata nu are nici un act (nu se poate discuta cu el si nici nu stiu unde sa intreb) care sunt cotele de mostenire?
3. daca bunicul i-a facut acte cat inseamna ca are parte? 63% din casa sau cat mai exact?
multumesc
Răspuns la discuția probleme mari cu administratorul
Elga50 sa fim seriosi, chiar ma intereseaza factura la electricitate. Daca pana acum ai mei plateau 5 lei/luna, in ianuarie au platit 40 lei iar la pensiile pe care le au diferenta s-a simtit destul de mult. Cat despre spatiu, ai mei vor sa foloseasca (cu acordul semnat al tuturor vecinilor) spatiul mic din scara, cel ocupat de dosarele de la asociatie. Cat despre spatiul in care functioneaza asociatia toti vecinii vor sa fie eliberat, indiferent daca va fi folosit de 1 sau mai multi proprietari apoi.
Sincera sa fiu nu inteleg ce vreti sa spuneti prin "nu vad de ce un reprezentant al primariei le-a cerut sa dezafecteze spatiul acela, ....doar daca a fost chemat sub alt motiv, altul decat cel real." Ce credeti sa vor ai mei sa se intample? Au fost la asociatie, au facut cerere pt acel spatiu, li s-a raspuns intr-un mod care nu poate fi reprodus aici, ca urmare tatal meu a cerut ajutor la primarie....
Răspuns la discuția probleme mari cu administratorul
Am citit multe dintre topicurile deschise pe aceeasi tema dar, din nefericire, majoritatea au ca raspuns o trimitere la presedintele asociatie. In cazul meu presedintele sta cu d-na administrator toata ziua si el e de acord cu ea si impotriva locatarilor.
Raspundeti-mi va rog daca se poate la urmatoarele intrebari:
1. Am dreptul sa cer "dovezi" ca la anumite lucrari s-a actionat pe baza de licitatie? (S-a montat o usa la scara blocului si nu toti vecinii au semnat, ne-am trezit cu usa si cu bani de dat) Daca da, unde cer?
2. Cine e obligat sa se ocupe de problema energiei electrice pe scara? Locatarii s-au revoltat si au chemat pe cineva de la Electrica, a venit cineva care a verificat contorul de pe scara a spus ca e ok, acesta e consumul real dar in schimb nu e problema lui sa verifice daca cineva "fura" sau e tipa de la sociatie. Pot sa cer la sociatie sa rezolve problema?
3. E mai simplu sa o obligam sa se mute din scara noastra (sunt f multe blocuri la caesta asociatie) decat sa o "concediem"?
Imi cer scuze dar legile nu le inteleg prea bine iar de la d-voastra as putea obtine raspunsuri concrete.
Multumesc inca o data
Răspuns la discuția probleme mari cu administratorul
Nu, nu avem lift. Multumesc pt raspuns o sa citesc cu atentie.
Buna seara, am si eu nevoie de ajutorul celor care cunosc acest domeniu.
Pe scara blocului exista 2 "camere" (uscatoare), in unul functioneaza asociatia de proprietari iar celalalt l-a ocupat tot asociatia sa isi depoziteze dosare, desi primul spatiu este suficient de mare si pt depozitare.
Parintii mei au cerut de la asociatie al doilea spatiu pt al utiliza, asociatia a refuzat pe motiv ca nu are unde pune dosarele dupa care tatal meu a mers la primarie/consiliu judetean pt a cere ajutor (mentionez ca toti vecinii au semnat ca sunt de acord ca noi sa folosim acel spatiu).
A urmat apoi vizita unui domn de la primarie care i-a cerut asociatiei sa elibereze spatiul, in prezenta acestui om asociatia a fost de acord dar, dupa plecarea lui, a spus vehement ca nu vom vedea niciodata spatiul pt ca ea are relatii si nu avem ce sa-i facem.
Pe de alta parte, vecinii au strans semnaturi pt inlocuirea d-nei administrator si a presedintelui, chiar mai mult, sa se mute asociatia din scara, sa elibereze spatiul dar se pare ca s-au lovit de aceeasi problema - relatiile dnei administrator. Totul a pornit de la factura la energie electrica pe scara, care in luna ianuarie a fost de 460 RON in conditiile in care pe scara functioneaza 3 neoane (d-ma se incalzaea cu un calorifer elctric pe spatele locatarilor iar acestia au platiti in medie 35 ron/familie)
Imi cer scuze daca am scris prea mult dar am incercat sa dau cat mai multe detalii. Va rog sa-mi spuneti ce pot face pt a intra in posesia spatiul si ce putem face pt a scapa de asociatia de pe scara.
Multumesc anticipat