avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme mari cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme mari cu administratorul

Buna seara, am si eu nevoie de ajutorul celor care cunosc acest domeniu.
Pe scara blocului exista 2 "camere" (uscatoare), in unul functioneaza asociatia de proprietari iar celalalt l-a ocupat tot asociatia sa isi depoziteze dosare, desi primul spatiu este suficient de mare si pt depozitare.
Parintii mei au cerut de la asociatie al doilea spatiu pt al utiliza, asociatia a refuzat pe motiv ca nu are unde pune dosarele dupa care tatal meu a mers la primarie/consiliu judetean pt a cere ajutor (mentionez ca toti vecinii au semnat ca sunt de acord ca noi sa folosim acel spatiu).
A urmat apoi vizita unui domn de la primarie care i-a cerut asociatiei sa elibereze spatiul, in prezenta acestui om asociatia a fost de acord dar, dupa plecarea lui, a spus vehement ca nu vom vedea niciodata spatiul pt ca ea are relatii si nu avem ce sa-i facem.
Pe de alta parte, vecinii au strans semnaturi pt inlocuirea d-nei administrator si a presedintelui, chiar mai mult, sa se mute asociatia din scara, sa elibereze spatiul dar se pare ca s-au lovit de aceeasi problema - relatiile dnei administrator. Totul a pornit de la factura la energie electrica pe scara, care in luna ianuarie a fost de 460 RON in conditiile in care pe scara functioneaza 3 neoane (d-ma se incalzaea cu un calorifer elctric pe spatele locatarilor iar acestia au platiti in medie 35 ron/familie)
Imi cer scuze daca am scris prea mult dar am incercat sa dau cat mai multe detalii. Va rog sa-mi spuneti ce pot face pt a intra in posesia spatiul si ce putem face pt a scapa de asociatia de pe scara.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 12:18, 17 Februarie 2009
presedintele poate fi schimbat in adunarea generala anuala obligatorie (care trebuie sa fie intrunita in primul trimestru) sau intr-una extraordinara, pe baza de tabel de semnaturi, conform legii 230/2007 si Hg 1588/2007.
administratorul poate fi schimbat de catre comitetul executiv al asociatiei care poate fi convocat de 1/2+1 din numarul membrilor acestuia, administratorul fiind un simplu angajat al asociatiei
pentru documentare, va ofer linkurile catre

legea 230/2007 : www.avocatnet.ro/content/art...

si HG 1588/2007: www.avocatnet.ro/content/art...
cititi-le cu atentie si gasiti acolo suficiente raspunsuri. si mai cititi si topicurile deschise pe aici ( din pacate, pe aceeasi tema sint deschise mai multe )
Aveti si lift pe scara?
Nu, nu avem lift. Multumesc pt raspuns o sa citesc cu atentie.
Am citit multe dintre topicurile deschise pe aceeasi tema dar, din nefericire, majoritatea au ca raspuns o trimitere la presedintele asociatie. In cazul meu presedintele sta cu d-na administrator toata ziua si el e de acord cu ea si impotriva locatarilor.
Raspundeti-mi va rog daca se poate la urmatoarele intrebari:
1. Am dreptul sa cer "dovezi" ca la anumite lucrari s-a actionat pe baza de licitatie? (S-a montat o usa la scara blocului si nu toti vecinii au semnat, ne-am trezit cu usa si cu bani de dat) Daca da, unde cer?
2. Cine e obligat sa se ocupe de problema energiei electrice pe scara? Locatarii s-au revoltat si au chemat pe cineva de la Electrica, a venit cineva care a verificat contorul de pe scara a spus ca e ok, acesta e consumul real dar in schimb nu e problema lui sa verifice daca cineva "fura" sau e tipa de la sociatie. Pot sa cer la sociatie sa rezolve problema?
3. E mai simplu sa o obligam sa se mute din scara noastra (sunt f multe blocuri la caesta asociatie) decat sa o "concediem"?
Imi cer scuze dar legile nu le inteleg prea bine iar de la d-voastra as putea obtine raspunsuri concrete.
Multumesc inca o data
raspuns din viata reala: aveti dreptu, dar sa vedem cine vi-l da! Actele asociatiei, sunt ale dumneavoastra, atata vreme cat cu banii dumneavoastra se platesc toate. Cele mai mari smecherii (furturi) se fac la "investitii" si reparatii. Acestea ar trebui sa fie hotarate de adunarea generale (bineinteles, nu schimbarea unui bec pe scara...), de aceea la inceputul anului se face un buget de venituri si cheltuieli. Legea prevede ca pentru investitii se examineaza 3 oferte si se alege cea mai abvantajoasa. Daca stati in sectorul 2 si cred si in 4, va ajuta primaria, adica daca le dati telefon si le expuneti problema dv veti primi un raspuns corect si vor lua si masuri: verificari si obligarea de a se respecta legea. Daca oamenii nu ar fi nepasatori, dupa lege chiar cativa locatari pot cere adunare generala si inlocuirea- daca este motivata- a presedintelui, care sa angajeze apoi un nou administrator. Dar, cat se aplica legea 230/2007 a asociatiilor, este o alta treaba. Aceasta lege trebuie schimbata. Nu trebuie sa aveti o atitudine umila fata de presedinte sau administrator, doar ii platiti. Sa nu se supere confratii mei administratorii, sa se poarte frumos cu oamenii si sa le explice tot ce tine de cheltuieli, bani, etc. Si mai ales sa ii cheltuiasca cu responsabilitate si cu economie.

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscatorii vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa-mi spuneti si mie pasii care trebuiesc urmati pentru a se inchiria doua uscatorii aflate la parterul blocului(cate una pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu depozitare pe scara blocului - problema! lexanu lexanu Buna seara! Multumesc pentru faptul ca citit aceste randuri in primul rand. In al doilea rand doresc sa aduc in cunostinta dumneavoastra o problema foarte ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul sa faca ce vrea fara ca prorietarii de apartamente sa stie??? CORINA GIROVEANU CORINA GIROVEANU Buna ziua, am si eu o intrebare si as dori sa stiu daca este legal ceea ce face presedintele de asociatie de la noi. am primit ieri o citatie de la ... (vezi toată discuția)