Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti si mie pasii care trebuiesc urmati pentru a se inchiria doua uscatorii aflate la parterul blocului(cate una pe fiecare scara-asociatia este compusa din 2 scari).Cine poate hotara acest lucru,de cate semnaturi este nevoie,pot proprietarii de pe o scara sa hotareasca in numele celeilalte scari...etc.
Pot membrii unei asociatii sa se inscrie la inchirierea acestor spatii?Va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea acestei probleme care naste foarte mari discutii in randul proprietarilor.
Luati legatura cu presedintele si vedeti ce reguli au in asociatie. Fiecare are regulile lui, dincolo de lege, privind "legaturile intre scari".
Va trebui sa aveti acceptul asociatiei care nu poate fi dat fara existenta unui tabel cu numele proprietarilor de pe scara/scari , CNP- urile semnaturi pentru da sau nu. Este bine ca acest tabel sa contina pe verso un text explicativ in legatura cu toate conditiile de inchiriere( un fel de extras din viitorul contract) pentru a sti fiecare pt ce semneaza. Va trebui sa aveti majoritate pentru intre care neaparat trebuie sa se regaseasca cei direct afectati pe orizontala si pe verticala.
Precizari: initial este indicat sa se tina sedinta pe scara/scari. pentru a propune si negocia.
Revin : discutati cu presedintele si cu administratorul(dragi useri, nu sariti cu legea!) si apoi vedeti.
Multumesc pentru raspuns,dar lucrurile sun putin cam complicate pentru ca membrii Comitetului Executiv + administrator+cenzor fac numai ce vor ei in asociatie(lucrari de mare anvergura-hidroizolatie,zugraveli etc fara sa aiba aprobarea adunarii generale,etc).Eu vreau sa stiu daca este nevoie de Adunare Generala sau pot ei in Comitetul Executiv sa ia astfel de decizii.Este nevoie de majoritate sau de aprobarea tuturor membrilor.Poate sa stranga semnaturi pe la usi(se stie ca pe la usi se trombonesc persoanele care semneaza)sau se discuta acest aspect in Adunare.Se da un anunt sau poate sa inchirieze la primul venit.Poate Comitetul Executiv sa negocieze suma fara sa tina cont de parerile proprietarilor?
Astept un raspuns mai detaliat.Cu stima.
Din ce spuneti nu am dedus daca dv vreti sa deveniti chirias al acestor spatii sau vreti sa-i impiedicati pe cei din comitet sa inchirieze.
Daca vreti sa inchiriati dv, faceti o adresa catre presedinte si solicitati sa va inchirieze spatiul respectiv. Ca sa fie mai usor de luat hotararea explicati ce anume vreti sa faceti acolo (boxa, magazie, birou, reprezentanta, etc), oferiti si un pret pentru chirie, o perioada, etc.
Presedintele va discuta in comitet si, in functie de ceea ce solicitati, ar trebui sa va invite sa incheiati contractul de inchiriere, sa va amane pana la adunarea generala, sa solicite acordul proprietarilor de pe scara, etc. Aceasta se rezolva mai simplu sau mai complicat in functie urmatoarele si nu numai : daca spatiul este acum folosit sau nu, daca se chimba destinatia spatiului, daca faceti modificari constructive, daca mai sunt si altii care vor sa inchirieze spatiul, daca aveti sau nu restante la intretinere, etc