avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere spatiu comun asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere spatiu comun asociatie de locatari

Va salut,
am si eu o intrebare de la care raspunsul sunt mai mult ca sigur ca il voi gasi aici:)
Vreau sa inchiriez un spatiu comun din imobilul in care locuiesc, as vrea sa stiu ce trebuie mai exact sa fac pentru acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:07, 17 Noiembrie 2012
Sa obtineti avizul comitetului executiv, acordul a 50% + 1 dintre proprietarii din scara dv, acordul proprietarilor direct afectati din proximitatea spatiului respectiv.
Sa intocmiti un contract care sa contina perioada si chiria pe care o veti negocia cu asociatia. Contractul de intocmeste in 2 exemplare, unul pentru fiecare parte in contract.
Contractul nu necesita neaparat legalizarea la notar, dar daca vreti sa fiti sigur, atunci il si puteti legaliza.
Nu se declara la ANAF.
Atat.
Pentru a va materializa interesul dvs,este necesar sa obtineti acordul a 50+1 dintre proprietari
Ulterior este necesar sa negociati si sa incheiati contract de concesiune sau de locatiune cu asociatia de proprietari
shoki a scris:
... as vrea sa stiu ce trebuie mai exact sa fac pentru acest lucru.

Discutati cu presedintele asociatiei. Este posibil sa-l inchiriati fara a solicita acordul vecinilor. Aceasta este posibil daca intr-o adunare generala s-a hotarat inchiriere spatiilor comune, a unor spatii comune, a oricarui spatiu comun s.a.m.d.
Noi acum vreo 10 ani am hotarat intr-o adunare generala ca orice spatiu comun sa se inchirieze.
Comitetul executiv condus de presedinte a fost astfel insarcinat sa anunte, sa caute chiriasi, sa negocieze, sa incheie contracte..., fara a mai solicita de atunci acordul proprietarilor.

Probabil ca este vorba despre spatii comune care nu sant folosite in prezent caci daca se refera la uscatorie, spre exemplu, si care este folosita de locatari spatiul respectiv nu poate fi inchiriat. Cred eu...
Poate fi inchiriat si uscatorul folosit daca vor proprietarii.

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscatorii vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa-mi spuneti si mie pasii care trebuiesc urmati pentru a se inchiria doua uscatorii aflate la parterul blocului(cate una pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Uscator AIFTINCAI   GIGI AIFTINCAI GIGI locuiesc la et.10 pe o scara cu 40 apart. si deasupra ultimului nivel sunt doua uscatoare pentru care Presedintele este hotarat sa ne ceara chirie. Precizez ... (vezi toată discuția)
Cum se elibereaza uscatoria? unitescu unitescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc in care, ca in multe altele, uscatoria a fost ocupata in mod abuziv de cativa \"dinozauri\" si transformata in depozit de ... (vezi toată discuția)