avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... USCATOR
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

USCATOR

locuiesc la et.10 pe o scara cu 40 apart. si deasupra ultimului nivel sunt doua uscatoare pentru care Presedintele este
hotarat sa ne ceara chirie. Precizez ca uscatoarele sunt folosite ca magazii. Ne poate obliga sa platim chirie pe spatiul comun?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:09, 11 Martie 2009
s-ar putea sa ceara safie echitabila situatia cazul in care ceilalti coproprietari nu au si ei o particica din spatiul comun , banuiesc ca sunt cativa care folosesc acel spatiu si sunt profitorii care doresc sa mai aiba privilegii ..
..pai daca sunt uscatoare.. nu sunt spatiu comun pt 40 apartamente?:foottap:
Si daca sunt cum ziceati spatiu comun,cine a pus lacat pe ele si le foloseste ca magaziiX-(
Si atunci de ce va pare curioasa o asemenea masura "administrativa"?
Ceilalti 40-x locatari nu se intreaba daca ii puteti obliga sa nu poata folosi uscatoriile?
Precis va considera .."shmekerii de la ultimul etaj"B-)
Sunteti rau de la bun inceput, spatiul este liber a fi utilizat de catre oarice gospodar, inainte de asta era abandonat si populat de catre boschetari si este normal sa fie incuiat. Deci spatiul a capatat alta destinatie dar tot in folosul tuturor. atunci de ce chirie?
AIFTINCAI GIGI a scris:

Sunteti rau de la bun inceput, spatiul este liber a fi utilizat de catre oarice gospodar, inainte de asta era abandonat si populat de catre boschetari si este normal sa fie incuiat. Deci spatiul a capatat alta destinatie dar tot in folosul tuturor. atunci de ce chirie?


Dar dv de ce nu l-ati folosit cand era abandonat si populat de boschetari? Va venit la un amoment dat ideea de al folosi numai dv . Corect ca tot nu-l folosea nimeni. Acum a aparut ideea de al inchiria si a aduce ceva bani la fondul de reparatii beneficiind astfel toata scara. Iarasi foarte corect. Asa ca platiti o chirie daca vreti sa-l folositi. Asa este corect.
de acest spatiu nu profita nimeni. Este inchis doar pentru protectia acestuia. Este accesibil tuturor in masura in care sunt solicitanti. Nu sau stabilit nici un fel de restrictii. Cel care cere chirie este doar presedintele. De ce sa platim chirie pe spatiul comun? Uscatorul nu putea fi ocupat in acelasi timp de toti proprietarii in scopul de a usca rufe. Acum poate fi ocupat de oricine, dar pentru scopul initial nu a mai fost folosit ani intregi, motiv pentru care a fost populat cu boschetari. Abia din anul 1996, la initiativa mai multor locatari, aceste spatii au fost deratizate si inchise, apoi au capatat destinatia de magazie. Spatiul este suficient, si este folosit de ccs 30% , pentru ce sa platim chirie?
Cu respectul cuvenit, va solicitam parerea.

Alte discuții în legătură

Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)