avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele asociatiei de proprietari are dreptul sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele asociatiei de proprietari are dreptul sa faca ce vrea fara ca prorietarii de apartamente sa stie???

Buna ziua,
am si eu o intrebare si as dori sa stiu daca este legal ceea ce face presedintele de asociatie de la noi.
am primit ieri o citatie de la tribunal cu faptul ca am fost dati in judecata de asociatie de proprietari pentru fondul de reparatie in valoare de 660 RON. AS vrea sa stiu daca are acest drept sa ma dea in judecata ptr. fond de reparatie? Mentionez ca nu am semnat nimic , nu mi s-a comunicat nimic., doar m-am trezit ce citatia acasa. Cand am intrebat la asociatie despre ce este vorba mi s-a spus ca este ptr. hidroizolatie. Le-am spus ca nu mi se pare normal sa-mi ceara in trei luni aceasta suma. Am mai aflat pe parcurs ca seful nostru de scara ar fi gasit o firma sa ne faca hidroizolatia dar presedintele de asoc. nu a semnat deoarece a zis ca trebuie sa facem cu o firma propusa de ea. Este normal asa ceva?.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:07, 16 Iulie 2010
Fondul de reparatii este obligatoriu de achitat, la fel ca si cotele lunare sau fondul de rulment, asa incat daca nu ati achitat aceasta suma, asociatia, respectiv presedintele, are dreptul sa va actioneze in judecata dupa 90 zile de restanta.

Pe de alta parte, angajarea firmei cu care se lucreaza la hidoizolatie o face comitetul executiv al asociatiei. Nu stiu ce functie oficiala are seful de scara, daca este in acest comitet executiv al blocului, dar functia de "sef de scara" nu exista in nomenclatorul admis de legea 230/2007.
buna seara . dupa parerea mea si dupa lg 230/2007 ,fondul de reparatii si fondul de rulment nu sant "obligatorii " . pe de alta parte angajarea unei societati (pentru indiferent ce lucrari )se face printr-o licitatie.sfatul meu este sa mergeti la primaria de sector cu o cerere in care sa specificati toate neregulile pe care le stiti dvs si poate si alti vecini bazandu-va pe art.55 din lg 230/2007 prin care puteti cere gratuit un control .
@cata1974
Ma tem ca daca se va duce la primarie pentru ce l-ati trimis Dv. o sa vina inapoi asa cum a plecat pentru ca:

- Legea 230/2007 nu este interpretabila la acest subiect.
Art. 45. - (1) Anul fiscal al asociatiei de proprietari este anul calendaristic.
(2) Inainte de inceputul urmatorului an fiscal si pentru fiecare an fiscal ce urmeaza, comitetul executiv va pregati si va prezenta proprietarilor in adunarea generala un buget anual de venituri si cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv fondurile necesare organizarii si functionarii acesteia.
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.
(4) Asociatia de proprietari poate deschide unul sau mai multe conturi la oricare unitate bancara, in conditiile legii.
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.


- Asociatiile de proprietari nu lanseaza licitatii, ci administratorul cauta oferte si le prezinta comitetului executiv, care alege dintre acestea pe cea mai convenabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata a comitetului executiv si administrator sau asociatie de proprietari tear_728 tear_728 In apartamentul meu situat la ultima scara si la ultimul etaj al blocului mi-a plouat prin tavan in 2013. Atunci am constatat ca parapetul (aticul) era ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)